Wouter Hillaert | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Wouter Hillaert

Wouter Hillaert

Wouter Hillaert (1978) studeerde Germaanse aan UGent en Theaterwetenschappen aan UAntwerpen en Stockholm University. Tot 2017 was hij freelance theatercriticus en cultuurjournalist voor De Morgen (sinds 2002) en De Standaard (vanaf 2009). Tot 2019 stond hij sinds 2003 mee aan het roer van rekto:verso, magazine voor cultuur en kritiek. Hij publiceerde in meerdere tijdschriften en realiseerde boeken over criticus Wim Van Gansbeke en het sociaal-artistieke beleid van Stad Gent.

Momenteel is hij actief als onafhankelijk cultuurjournalist, dramaturg en freelance redacteur. Aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool Antwerpen) doceert hij de vakken ‘Kunstkritiek' en ‘Artist in Society’, begeleidt hij scripties binnen Kleinkunst en voert hij onderzoek naar ontwikkelingen in de Vlaamse podiumkunsten tussen 2000 en 2020. Hij is ook co-voorzitter van Folio, de koepel van Vlaamse cultuurtijdschriften.

Als vrijwilliger trok hij tussen 2014 en 2019 mee de burgerbeweging Hart boven Hard en is hij momenteel betrokken bij het kunstenaarsplatform State of the Arts en andere cultureel-maatschappelijke initiatieven als ‘Door to Door’, ‘Move Your Money’ en Cinemaximiliaan. De relatie tussen kunst en samenleving loopt als een rode draad door zijn bezigheden.