How to hunt with the camera | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • How to hunt with the camera

How to hunt with the camera

Het onderzoeksproject How To Hunt With The Camera bevraagt de relatie tussen het fotografische apparaat en datgene wat bekeken wordt. Wat gebeurt er wanneer eenzelfde onderwerp met verschillende toestellen gefotografeerd wordt? Volgens filosoof Vilém Flusser verandert het fotografisch apparaat de betekenis van de wereld. Fotograaf Gary Winogrand stelde het pragmatischer: “de wereld ziet er anders uit wanneer deze gefotografeerd is”.

Hoe verschillend zijn de impressies van onze wereld wanneer verschillende apparaten worden ingezet? How To Hunt With The Camera spitst zich toe op natuurfotografie in de breedste zin van het woord en richt zich zowel op zelfbewuste beelden van kunstenaars die inspiratie putten uit de natuur, als op toegepaste en wetenschappelijke beelden. Op vlak van apparatuur zal Nick Geboers trachten een zo breed mogelijk spectrum te bestrijken. Camera’s worden in uiteenlopende toepassingen ingezet om de natuur te observeren en vast te leggen.

Dit onderzoeksproject wil de wereld schetsen via een ‘multi-camera ervaring’. Door een veelheid aan standpunten/perspectieven samen te brengen onstaan er verschillende - interfererende - lezingen. Ondanks het technologische en waarachtige karakter van het medium is de benadering eerder poëtisch. De grenzen tussen feit en fictie worden bewandeld in de hoop visuele geletterdheid en verbeelding te verleggen via fotografie.

Installatiezichten van de tentoonstelling AÆUÅÆØ in de Tempel van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (25-27.05.2018)

ONDERZOEKER(S)

PUBLICATIONS