Six Degrees of Image Creation | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • Six Degrees of Image Creation

Six Degrees of Image Creation

Het doel van dit project is om socio-economisch benadeelde gemeenschappen visueel te onderzoeken aan de hand van fotografisch onderbouwde persoonlijke verhalen. Zulke verhalen kunnen helpen om de publieke perceptie van deze gemeenschappen als homogene groepen van ‘slachtoffers’ te weerleggen. Onze door de gemeenschap gestuurde, fotografische productie- en distributiecyclus opereert in de hybride ruimte van de virtuele en materiële wereld, van cultuur en politiek.

Dit project wil een participatieve, etnografisch onderbouwde aanpak ontwikkelen via persoonlijke verhalen binnen een socio-economisch benadeelde groep met behulp van digitale beelden. Hiernaast wil het het effect onderzoeken van het terugkaatsen van de digitale beelden naar de gemeenschap in een gematerialiseerde vorm waarop kan ingegrepen worden. En tenslotte wil het het potentieel van een online platform verkennen om mensen binnen en buiten de gemeenschap te bereiken, hun percepties van de gemeenschap te onderbouwen en sociale interacties tot stand te brengen.

Er wordt nagegaan hoe dit samenwerkingsverband kan ontwikkeld worden tot een artistieke praktijk. Het project sluit met andere woorden de cirkel tussen digitale en analoge beelden via een materiële weg (transformatie van prints van de beelden) en een virtuele weg (plaatsing op Facebook). Dit onderzoek richt zich op de transgendergemeenschap in India.

© Liza Van der Stock

ONDERZOEKER(S)