Breathing Concert o.l.v. Aaron Parks | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Evenement
  • Breathing Concert o.l.v. Aaron Parks

Breathing Concert o.l.v. Aaron Parks

Ter voorbereiding van het 53ste Breathing-project, nodigde het Koninklijk Conservatorium Antwerpen niemand minder dan de Amerikaanse pianist Aaron Parks uit als coach. Hij zal een week lang intensief repeteren met de studenten. Het resultaat van hun creatieve zoektocht hoort en ziet u op het podium van de Singer op vrijdag 1 maart.  

Met het Breathing-project ondersteunt het Koninklijk Conservatorium Antwerpen al tien jaar lang de studenten jazz, zowel logistiek als artistiek, in hun zoektocht naar hun eigen persoonlijkheid. Dat doet de opleiding door een gevestigde jazzmuzikant te engageren voor een diepgaande, intensieve coaching.  

Met Aaron Parks kon het conservatorium één van de zwaargewichten uit de hedendaagse jazzscene aantrekken. Hij begon zijn muzikale carrière onder de vleugels van Terence Blanchard. Intussen werkte hij samen met artiesten als Christian Scott, Kendrick Scott, Gretchen Parlato, Ambrose Akinmusire, Kurt Rosenwinkel, Will Vinson, Thomas Morgan, Ben Street en Billy Hart. Daarnaast maakte hij deel uit van het James Farm Quartet met Joshua Redman, Matt Penman en Eric Harland. Nonesuch bracht hun titelloze album uit in 2011. Daarnaast nam Parks ook verschillende albums op onder zijn eigen naam, zowel voor Blue Note als voor ECM. 

Aaron Parks krijgt op het podium het gezelschap van studenten Elias Nieuwejaers (sax), Toon Rumen (contrabas), Sam Hinnekens (drums). Samen zijn ze Radiant Nexus.