De Paradox van Punk. Het NAUGHTY KIDS debat | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Evenement
  • De Paradox van Punk. Het NAUGHTY KIDS debat

De Paradox van Punk. Het NAUGHTY KIDS debat

Wat was punk in 1978 en wat is het vandaag? Welke esthetiek gebruikt de punk(st)er om zijn/haar identiteit vorm te geven? Zijn seksisme en racisme ook een deel van punk? Leiden no-future-nihilisme en anarchisme onvermijdelijk tot geweld? Is de anti-ideologie van de punk spontaan en oprecht of geënsceneerd? Wat is de rol van de media in de culturele-commerciële-politieke manipulatie van een beweging als punk? 

Het grote Do-It-Yourself debat sluit aan bij de expo Naughty Kids - Punk in Antwerp 1978-2018. Concertorganisator Anneke Chips, punkdichter Didi De Paris, slam poet Lisette Ma Neza, socioloog Pascal Gielen, mulitmediakunstenares Anyuta Wiazemsky en Ersi Varveri & Gijs Waterschoot van kunstenaarscollectief The Pink House schieten met scherp op de punk-clichés. Het wordt een verhit debat, niet te missen in de slechte grap die het dagelijks leven is. 

Moderator: Ria De Boodt (ex Aroma Di Amore)
Installaties: Joris D'Hondt en Leendert Van Accoleyen
Live-uitzending van Radio Centraal 106.7 FM


PRAKTISCH 
Deuren om 13:30
Debat: 14:00
Entree: we vragen geen inkomgeld, maar omdat we een chronisch tekort hebben aan koffiemokken, vragen we elke bezoeker van het debat 1 koffiemok mee te brengen

Locatie: atelier Beeldhouwkunst, ingang via De Lange Zaal in de Venusstraat

In het kader van #AntwerpBaroque2018 en Articulate 2018.

Locatie