Gastarbajter's Journey Through Poetic Possibilities | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Evenement
  • Gastarbajter's Journey Through Poetic Possibilities

Gastarbajter's Journey Through Poetic Possibilities

Gastarbajter's Journey Through Poetic Possibilities" is een interdisciplinaire audiovisuele voorstelling in vier bedrijven over de figuur van "Gastarbajter".

Gastarbajter' (germ. Gastarbeiter) is een culturele identiteit die gekenmerkt wordt door het gevoel nergens helemaal bij te horen, niet bij het moederland en ook niet bij het land van immigratie.

Het is een fenomeen dat alleen begrepen kan worden tussen daar en hier. De bron voor het idee en de creatie van dit kunstwerk is de verzameling onpoëtische gedichten "Gastarbajter's gids door poëtische mogelijkheden" geschreven door beeldend kunstenaar Tijana Petrovic. Deze dramaturgische vertelling, geïnspireerd door onderbroken stemmen en vertellingen, verkent de benadering van sociaal geëngageerde poëzie op een muzikale en visuele manier. De synopsis volgt de weergave van de reis van het moederland naar het land van immigratie, van de comfortabele positie naar dispersie, van vertrouwen naar zelfmarginalisatie naar herstel.

Dit werk zoekt naar een transmediale aanpak die verschillende artistieke praktijken kan samenvoegen via dit radicale onderwerp, waarbij illustratieve vertelling en overbelichting worden vermeden. Een creatief project van Barbara Udovčić Met Davide Paolillo - composer Tijana Petrović - visual artist Leala-Domini Ekerold - singer Yngwie Janseghers - electric guitar Barbara Udovčić - violin Annija Endija Kolerta - violin Miguel López Sánchez - bass clarinet