A kind of a 'huh?'* #4: debat met Evi Bert, Sophie Nys & Johan Smets | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Evenement
  • A kind of a 'huh?'* #4: debat met Evi Bert, Sophie Nys & Johan Smets

A kind of a 'huh?'* #4: debat met Evi Bert, Sophie Nys & Johan Smets

Wat zijn kunstenaarspublicaties en waaraan herkent men ze?
Met deze vraag zien bibliografen, bibliothecarissen, archivarissen en collectiebeheerders van musea voor beeldende kunst zich regelmatig geconfronteerd.

Op vraag van het Middelheimmuseum ondernamen kunstenaar Nico Dockx en kunsthistoricus Johan Pas (onderzoeksgroep ArchiVolt van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen) een fysieke screening van de collectie monografische kunstboeken en preciosa van de museumbibliotheek.

Via gesprekken met kunstenaars, vormgevers, uitgevers en verzamelaars nemen zij het fenomeen kunstenaarspublicatie vanuit diverse perspectieven onder de loep.


A Kind Of a 'Huh?'* #4:
Debat met Evi Bert, Sophie Nys & Johan Smets

In het kader van hun onderzoeksproject A Kind Of a 'Huh?'* gaan kunstenaar Nico Dockx en kunsthistoricus Johan Pas in dialoog met Sophie Nys (kunstenaar), Evi Bert (coördinator content management M HKA) en Johan Smets (verzamelaar). 
De presentaties en het panelgesprek zullen gaan over het bewaren en ontsluiten, archiveren en activeren van kunstenaarspublicaties, en dit zowel vanuit een publiek en privaat standpunt, als vanuit een artistiek perspectief.

 

→ Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram.