Opera La Périchole | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Evenement
  • Opera La Périchole

Opera La Périchole

De studenten van de zangopleiding voeren de opera 'La Périchole, opéra bouffe in 2 actes' van 'Jacques Offenbach' op. De regie is in handen van Timeau De Keyser en Hans Mortelmans. Stijn Saveniers tekent voor de directie.

 

La Périchole

Het hoofdpersonage in dit verhaal is La Périchole, wat letterlijk straatzangeres betekent. La Périchole en Piquillo zijn hopeloos verliefd op elkaar. Maar van de liefde alleen kun je niet leven en hun werk als artiesten in de straten van Lima, Peru brengt lang niet genoeg op om voldoende te kunnen eten.
Als de plaatselijke koning op een dag door de straten van Lima loopt en La Périchole tegenkomt, wordt hij op slag verliefd. Hij stelt voor haar mee in zijn paleis te laten intrekken als zijn nieuwste courtisane. La Périchole aanvaardt het voorstel en schrijft een brief naar Piquillo waarin ze de relatie verbreekt.

Er is slechts één regel die roet in het eten gooit: een minnares van de koning moet getrouwd zijn. En dus stuurt de koning zijn handlangers op pad om een (on)geschikte echtgenoot voor La Périchole te vinden. Toevallig stuiten ze op iemand die na een liefdesbreuk net op het punt staat een einde aan zijn leven te maken. U raadt het al: Piquillo. Hij wordt meegenomen naar het paleis, waar hij trouwt met een gesluierde vrouw die hij niet herkent als La Périchole. Wat volgt, is een serie van plot twists, tot de twee geliefden eindelijk weer in elkaars armen liggen. 
 

Jacques Offenbach

Jacques Offenbach wordt beschouwd als een van de scheppers van de operette. Mede door zijn werk is de operette een internationaal aanvaarde kunstvorm geworden. La Périchole (1868) is een van zijn bekendste stukken. Het is een komische en romantische opéra-bouffe in twee bedrijven.

Locatie