Flanders DC | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Flanders DC

Flanders DC

Wie zijn we?

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. We zijn het resultaat van een fusie tussen Flanders DC, Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute. Als vzw werken we in opdracht van de Vlaamse overheid en nemen we een neutrale positie in. Zo ondersteunen we creatieve ondernemers bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Ook zorgen we voor meer Return on Creativity.

Wat doen we?

Flanders DC informeert en adviseert - In onze online ondernemersgids vindt iedere creatieve professional een bron van relevante informatie. Daarnaast kan iedereen met de ambitie om van hun ondernemend plan een succes te maken bij ons terecht voor gedegen, zakelijk advies.

Flanders DC verbindt en inspireert - Via onze events proberen we kruisbestuiving over de grenzen van sectoren heen te promoten. Onze workshops en seminaries bieden niet alleen toegang tot inspirerende experts, maar zijn ook een broedplaats voor verrassende en constructieve connecties.

Flanders DC opent deuren in het buitenland - Waarom zou je je als creatief ondernemer moeten beperken tot de binnenlandse markt? Flanders DC faciliteert toegang tot opportuniteiten in de markt via belangrijke internationale beurzen of business trips voor de mode-, design- en gamingsector.

Flanders DC brengt erkenning - Met de prestigieuze Henry van de Velde Awards, de Belgian Fashion Awards, maar ook ons online magazine of de ‘Ik Koop Belgisch / J'Achète Belge'-campagne brengen we mensen, bedrijven en producten van bij ons voor het voetlicht van de wereld.

Flanders DC netwerkt - Flanders DC is de initiator en coördinator van het internationale Districts of Creativity Network en is lid van de World Crafts Council (WCC), de United Fashion Europe-associatie en het United Fashion-project. We zijn partner in vele regionale, nationale en internationale netwerken over de creatieve sector en kruisbestuiving met die sector.

Contact

Via e-mail - Contacteer ons via info@flandersdc.be.

Telefonisch - We zijn telefonisch bereikbaar op het nummer +32 (0)1 624 29 24.