Vier nieuwe doctorandi | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • News
  • Vier nieuwe doctorandi

Vier nieuwe doctorandi

In september 2018 starten aan de Schools of Arts vier nieuwe doctoraatsstudenten, in samenwerking met ARIA (Antwerp Research Institute for the Arts). De leescommissie van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen kende een mandaat toe aan Winnie Huang, Bob Selderslaghs en Sarah Vanhee. Aan de Koninklijk Academie voor Schone Kunsten Antwerpen zal Vivi Touloumidi een doctoraat starten.

Violiste Winnie Huang voert al een hele tijd onderzoek naar de ontwikkeling van performancekunst en gebaren in muziekuitvoering en start in september met het onderzoek 'Sonic Silhouettes, Musical Movement. Investigating the role of the performer in musical-gestural pieces'. Bob Selderslaghs is naast acteur ook coördinator van de specifieke lerarenopleiding drama aan het Koninklijk Conservatorium. Met 'MoE 2.0 – Mantle of the Expert: van verbeeldend onderzoek tot artistiek product in kunsteducatie' verdiept hij zich verder in het artistiek-pedagogische benadering van het leerproces van jonge kinderen. Het werk van SarahVanhee bevindt zich op  het grensvlak van performance, beeldende kunst en literatuur, een benadering die ze verder zet in haar onderzoek 'Bodies Of Knowledge - de publieke ruimte als forum voor de uitwisseling van verdrongen of onderbelichte kennis'. 

Vivi Touloumidi is juweelontwerpster en zal in nauwe samenwerking met het atelier Juweelontwerp en Edelsmeedkunst haar onderzoek ‘The Craft of Friction’ uitwerken.

Umut Eldem, Thomas Moore, Nadaf Katan en Andrew Claes kregen geen mandaat maar wel toelating tot een doctoraat in de kunsten.