Projecten bachelor Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Bachelor Dans
  • Index
  • Projecten

Projecten

Elk academiejaar krijg je een brede waaier aan projecten aangeboden waarmee je je inzichten over diverse artistieke praktijken en connectie met het werkveld kan verruimen. Je werkt samen met de andere departementen van het Conservatorium voor interdisciplinaire projecten. Je bezoekt ook festivals en organisaties zoals kunstencentrum STUK in Leuven, kunstcampus DE SINGEL, Europalia, Mayday Mayday in kunstencentrum CAMPO en Dansand!KAAP, voor workshops, lezingen, performances en samenwerkingen.

 

Group piece 2022-2023 - Never odd or even - Mira Slootmaekers

Next Doors

Next Doors is een interdisciplinaire projectweek georganiseerd door en voor studenten. Je werkt een week samen binnen artistieke projecten. Je kan kiezen om zelf een project op te zetten of om deel te nemen aan een project van iemand anders.

Open Stage

Vier keer per jaar vindt een Open Stage plaats voor studenten en gasten. Dit door studenten geleide initiatief is een gelegenheid om je werk te delen in elk stadium van je ontwikkeling.

LABO - Inclusie Dans

De bacheloropleiding Dans is actief in het onderzoek, de praktijk en de ontwikkeling van diversiteit en inclusie binnen hedendaagse danstraining en podiumkunsten. Labo Inclusie Dans brengt je op wekelijkse basis samen met gastdansers met diverse abilities, achtergronden, cultuur en praktijk, voor uitwisseling, training en creatie. Daarnaast worden er symposia, workshops en studiedagen georganiseerd rond specifieke thema's, waarin je samenwerkt met organisaties en artiesten uit het artistiek sociale werkveld.

Articulate 

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen huisvest verschillende onderzoeksgroepen met actieve onderzoekers in alle disciplines met een diverse en brede onderzoeksbasis. Elk jaar organiseert de onderzoeksafdeling Articulate, een festival waar lopende onderzoekspraktijken gedeeld worden via lezingen, workshops en voorstellingen.

Binnen het Conservatorium zijn er een aantal lopende projecten die onderzoek doen naar relevante maatschappelijke ontwikkelingen.

Weerbare kunstenaar

We vinden de gezondheid en het helpen bouwen aan een duurzame carrière voor onze studenten belangrijk. Daarom zetten we in op zowel fysieke als mentale preventie en begeleiding. Je bent in goede handen is een initiatief van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Het Departement Toegepaste Psychologie en het Koninklijk Conservatorium van de Hogeschool Antwerpen creëerden een op onderzoek gebaseerd preventieprogramma. Meer informatie over het onderzoek en het preventieprogramma vindt u hier 

Klankbordgroep Welzijn

Het welzijn van iedereen - studenten, docenten en medewerkers - staat bij het Koninklijk Conservatorium voorop. Om dit welzijn te bewaken en te bevorderen is de Klankbordgroep Welzijn opgericht. Iedereen kan op eigen initiatief lid worden van deze klankbordgroep en deelnemen aan de vergaderingen.

Taalbeleid

Je zult merken dat het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een zeer internationale school is, met vele nationaliteiten, culturen en talen. Hoewel studeren in een meertalige omgeving uitdagend kan zijn, kan het ook zeer verrijkend zijn op persoonlijk en professioneel vlak, aangezien de podiumkunstenwereld ook zeer meertalig is. We moedigen je daarom aan om elke gelegenheid aan te grijpen om tijdens je studie je taalvaardigheden te leren en te verbeteren.

📷 © Marc Wellens © Rudy Carlier