Internationaal master Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Master Dans
  • Index
  • Internationaal

Internationaal

Internationalisering@home

We verwelkomen studenten uit alle hoeken van de samenleving en baseren ons voor toelating nooit op nationaliteit, gender, origine of wat dan ook.

Onze gastlectoren komen wereldwijd uit het werkveld van dans. Zowel het Conservatorium als deSingel kunnen rekenen op een sterk artistiek en educatief netwerk, wat ons in staat stelt om mensen met zeer verschillende visies op 'embodied arstistic practice' aan te trekken in het kader van onze projecten. 

De master dans wordt onderwezen in Engels en Nederlands, waarbij we wel vermelden dat het zwaartepunt op het Engels ligt, gezien het divers en internationaal team dat meewerkt aan de opleiding. Deel uitmaken van de master Dans betekent dat je kan samenwerken met en leren van internationale grootheden zoals Trisha Brown, Dada Masilo, Francois François Chaignaud, Anne Teresa De Keersmaeker of Tanztheater Wuppertal Pina Bausch. We betrekken zeker ook de nieuwe generatie professionals zoals Daniel Linehan, Jan Martens, Nacera Belaza of Amanda Piña.

Lees hier meer over ons internationaal netwerk en projecten.      

 

Uitwisselingsprogramma’s

Momenteel is er binnen de master Dans nog geen mogelijkheid om buitenlandervaring op te doen of om buitenlandse studenten voor een kortere periode in te schrijven. Onze opleiding is uiteraard gericht op een internationaal publiek. De artistieke voertaal is het Engels, zoals gebruikelijk in het internationale werkveld. 

Docenten die op uitwisseling willen kunnen contact opnemen via international.kca@ap.be

 

📷 © Boris Bruegel  - All of this is not tradition - Rocio Barriga 2022