Projecten master Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Master Dans
  • Index
  • Projecten

Projecten

De master Dans is betrokken bij een aantal projecten binnen en buiten het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Articulate

Tijdens het jaarlijkse onderzoeksfestival Articulate stellen het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen hun artistiek onderzoek open voor studenten en een extern publiek. Het festival nodigt je uit om de diversiteit van artistiek onderzoek te ontdekken. Laat je inspireren door de verscheidenheid aan vormen, situaties en resultaten die kunstenaars-onderzoekers tijdens hun artistieke proces creëren.

Radiant Nights (DE SINGEL)

Vier keer per jaar wordt Radiant Nights georganiseerd als een ruimte voor creatie en experiment. Twee dagen lang biedt Radiant Nights inkijk in het kunstenlandschap van vandaag en morgen en toont zowel grootschalig als kleinschalig werk, variërend van obscuur tot fragiel en experimenteel.

> In het vak "Embodied curating" creëren eerstejaars studenten in samenwerking met KASK-artistieke suggesties in één van de edities van Radiant Nights. Aan het einde van het tweede jaar van de Master in Dance presenteren de studenten hun eindwerk als onderdeel van een speciale editie van Radiant Nights. Meer informatie over eerdere edities is hier te vinden.

Symposium

De bachelor en master Dans hebben hun krachten gebundeld om het symposium embodying diversity te organiseren om inclusieve artistieke danspraktijk te ontdekken. Verzameld door het gezamenlijk streven naar diversiteit en inclusiviteit binnen dans en institutionele contexten, gaan we samenwerkingen aan met kunstenaars en gezelschappen uit België en het internationale sociaal-artistieke veld. Meer informatie over de voorbije editie vindt u hier.

Research Day

Het verband tussen dans en onderzoek staat meer dan ooit centraal in verschillende segmenten van de danswereld, waaronder het hoger onderwijs, de professionele podiumkunsten en de academische wetenschap. Het is een reeks die door het master Dans team wordt opgezet in samenwerking met verschillende instellingen en organisaties zoals: CORPoREAL, de interdisciplinaire onderzoeksgroep voor dans, muziek en drama, CoDa (Cultures of Dance) en het Research Network for Dance Studies gefinancierd door het Research Foundation Flanders (FWO). Het programma van vorige edities kunt u hier bekijken: Onderzoeksdag Dans #1 en Onderzoeksdag Dans #2.

 

📷 © Boris Bruegel - losing ground - Emmanouela Pechynaki Mamounaki 2021