Pauline Lebbe | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Pauline Lebbe

Pauline Lebbe

Pauline Lebbe zong vele jaren in talrijke koren en is zeer vertrouwd met oratorium en koorrepertoire. Ze werkte onder andere samen met René Clemencic, Erik Van Nevel, Huub Ehlen, Roberto Zarpellon en Roberto Belloni.

Opera is Lebbe’s passie. Ze vertolkte Lebbe Anita in Giuditta van Léhar, in een productie van MinTh. In 2018 zal ze de rol van Fiordiligi in Mozarts Così fan tutte coveren voor Midsummer Mozartiade. Ze zong de rol van Eerste Dame in De Toverfluit van W.A. Mozart in België en Nederland, bij het gezelschap Opera Avanti. Eerder zong ze reeds Mrs. Grose in de opera The Turn of the Screw van B. Britten, in producties in de Conservatoria van Leuven en Gent. Sinds 2015 neemt ze deel aan producties van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel als lid van de MM Academy en als supplementair koorlid.

In het kader van haar masterscriptie heeft ze zich verdiept in het Belgische liedrepertoire op teksten van Belgische symbolistische auteurs. Sinds september 2017 voert ze bij het Studiecentrum Vlaamse Muziek onderzoek naar het Vlaamse Lied. Ze is tot slot cantor in de kapel van het LeoXIII-seminarie in Leuven.