Hearing a Culture: Integrating Sound and Environmental Elements of Braga's Festivities into new compositions | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • Hearing a Culture: Integrating Sound and Environmental Elements of Braga's Festivities into new compositions

Hearing a Culture: Integrating Sound and Environmental Elements of Braga's Festivities into new compositions

In zijn persoonlijke, academische en artistieke traject onderzoekt Carlos Brito Dias de impact van cultuur, traditie en identiteit op zijn ontwikkeling als componist. Hij verkent dit zowel op een ruime manier als in de context van de Portugese nationale identiteit. Zijn lokale tradities spelen een cruciale rol in zijn muzikale identiteit en vormt de bron waaruit hij inspiratie put.

In dit onderzoek gaat Carlos Brito Dias dieper in op zijn eigen identiteit als componist, waarbij hij onderzoekt hoe zijn wortels de wegen hebben beïnvloed die hij in zijn muzikaal parcours heeft genomen. Door dit onderzoek heeft hij zijn eigen stilistische taal opnieuw kunnen definiëren, door het creëren van een unieke stem die zijn ervaringen en erfgoed weerspiegelt.

Het resultaat van dit project is een reeks nieuwe muzikale composities en reflecties die onze kennis van dit genre van praktijk en compositietechnieken verrijken. De artistieke creaties en inzichten die voortkomen uit dit proces leveren waardevolle bijdragen aan de wereld van muziek en compositie.

ONDERZOEKER(S)