The Knight’s Tour | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • The Knight’s Tour

The Knight’s Tour

Het werk van Nick Geboers vloeit voort uit een interesse in de geschiedenis van de technische apparatuur (de camera, film, etc.) die het fotografische beeld voorafgaat. Veel specifieke kennis en technologie raakt in de vergetelheid door de opkomst van digitale fotografie.

Het doel van dit startproject is om beelden te maken met zeer verschillende camera’s die elk hun specifieke eigenschappen hebben. Zo veel mogelijk permutaties worden getest vanuit de drie verschillende basisparameters in fotografie: optische (lens), chemische (film) en mechanische (sluiter) keuzes.

In de eerste fase worden bestaande beeldarchieven onderzocht. De tweede fase is het maken van beelden met zo veel mogelijk verschillende fotografische programma’s (camera’s, films, sensoren, etc.). Startpunten zijn de fysieke cameracollectie van het FotoMuseum Antwerpen en de afdelingen van Agfa-Gevaert die optische en lichtgevoelige apparatuur ontwikkelen. In de derde fase worden oeuvres bestudeerd van fotografen als Trevor Paglen, James Welling, Jochen Lempert en andere kunstenaars die inspiratie putten uit de technische mogelijkheden en eigenschappen van het medium. In een laatste fase worden nieuwe fotografische beelden gemaakt.

ONDERZOEKER(S)