Making waves | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • Making waves

Making waves

Making Waves is een visueel en dialectisch onderzoek naar de rol van ambacht in de hedendaagse maatschappij en kunst, door gebruik te maken van een complex, experimenteel en betrokken proces. Het project begint met een statement en contemplatieve oefening: een training (gebaseerd op het traditionele leerling-meester patroon) in de studio van een meester meubelmaker. Dit wordt gevolgd door een kritische benadering van de schijnbare tegenstelling tussen maken en denken uit ervaring (via onderwijs en kunstpraktijk) en uit sociale, kunsthistorische en theoretische perspectieven (via conceptuele reflectie en historisch kader).

Volgend op de projecten Paraphernalia (2013) en False Friends (2015), zal Making Waves een trilogie vormen waarin verschillende vormen van creatief spel, van cognitieve en optische referenties en bedrog - zoals een puzzel - worden samengebracht.

'Making' verwijst naar de ervaring van de actie, naar het proces als een instrument. 'Wave' suggereert een dynamiek, een komen en gaan en dus een eindeloze herhaling. Samen zijn ze verontrustend, innovatief en controversieel: een spel waarin art and craft elkaar ontmoeten. Een krachtmeting in het laboratorium van de kunstenaar.

Promoters: Gert Verschraegen (UA) & Ria De Boodt (KAA)

(c) Zena van den Block

ONDERZOEKER(S)