LABORATORY, de nalatenschap van Lynne Cohen (1944-2014) | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • LABORATORY, de nalatenschap van Lynne Cohen (1944-2014)

LABORATORY, de nalatenschap van Lynne Cohen (1944-2014)

The Lynne Cohen Legacy bestaat uit het inhoudelijk onderzoeken en het in kaart brengen van het volledige oeuvre van de Canadese kunstenaar/fotograaf Lynne Cohen (1944-2014), contacten leggen (musea, galerijen, curatoren, critici,...) en het voorbereidende werk om een tentoonstelling te realiseren. In samenwerking met weduwnaar Prof. Andrew Lugg (filosoof, Wittgenstein-specialist, University Ottawa) zal het archief en de nalatenschap aan de hand van de originele stukken bestudeerd worden. Het onderzoeksproject stelt de vraag in welke mate er in het werk van Cohen expliciete en impliciete verwijzingen kunnen aangetroffen worden naar cinema, theater en de (recente) kunstgeschiedenis?

Als gevolg van dit onderzoek zal een retrospectieve tentoonstelling plaatsgrijpen in Fotomuseum Antwerpen en Folkwang Museum Essen (D) in samenwerking met KAA. Het project Laboratory is een aansluitend onderzoeksproject (met grote terugkoppeling naar het onderwijs) ter ondersteuning van The Lynne Cohen Legacy.

Studenten van de drie instituten UA, KCA en KAA zullen betrokken worden in het onderzoek en een breed educatief luik zal opgezet worden in aanloop van en tijdens de expo’s. Het perspectief vanuit de kunstpraktijk van Karin Hanssen en Bert Danckaert én hun persoonlijke vriendschapsband met Lynne Cohen sinds de vroege jaren 90 ligt aan de basis van dit project.