Bert Danckaert | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Bert Danckaert

Bert Danckaert

Bert Danckaert studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KAA) en aan het Nationaal Hoger Instituut (HISK) te Antwerpen.

Sinds het midden van de jaren 1990 is hij actief als fotograaf en toonde hij zijn werk in diverse solo- en groepstentoonstellingen in België en in het buitenland.

Naast zijn artistieke activiteiten, schrijft Danckaert over fotografie voor verschillende dagbladen en magazines (voornamelijk voor H ART) en werkte hij als freelance curator. Bert Danckaert is lid van Piece of Cake, www.pieceofcakeproject.com, een Europees collectief van fotografen. Zijn werk wordt o.m. vertegenwoordigd door Galerie Laroche/Joncas (Montreal) en Galerie Clairefontaine (Luxembourg).

Bert Danckaert behaalde een doctoraat in de kunsten in 2014 aan de Universiteit van Tilburg. 

Bert Danckaert was oprichter van de onderzoeksgroep Thinking Tools en betrokken bij tal van onderzoeksprojecten en -activiteiten. 
Hij is tevens initiator van internationale samenwerkingsprojecten tussen KASKA en GAFA (academie in Guangzhou, China) en ISA (academie in Havana, Cuba) zoals het VLIR-UOS Zuidinitiatief ‘Time Labs’.

Bert Danckaert is coördinator van de fotografieafdeling.

Website: www.bert-danckaert.be