Missie en visie - Muziek | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Muziek
  • Index
  • Missie en visie

Missie en visie

Wij leiden professionele musici met een uitgesproken artistieke persoonlijkheid op…

De opleiding Muziek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen leidt bevlogen talenten op tot unieke artistieke persoonlijkheden, die door professionele excellentie, creativiteit en knowhow een actieve rol kunnen opnemen in het lokale en internationale muzieklandschap en binnen de samenleving.

… door excellent onderwijs op maat

Via individueel geoptimaliseerd onderwijs kan elke student zich ontplooien naar de hoogst mogelijke artistieke norm. Een internationaal gerenommeerd docentenkorps zorgt voor een doorgedreven individuele coaching binnen de verschillende specialisaties. Dit muzikale meesterschap wordt ondersteund door een brede basis aan artistieke, muziektheoretische en algemeen culturele competenties en vormgegeven binnen een waaier aan praktijkgerichte professionele ervaringen.

… met een kritische en open blik

We focussen sterk op onderzoek in de kunsten, gelinkt aan de artistieke uitvoeringspraktijk. Door de permanente actualisatie van het studieaanbod interageert de opleiding bovendien met de artistieke, (socio)culturele,  economische en maatschappelijke evoluties in het professionele muzieklandschap.

… in een internationale context

Door hun opleiding te situeren binnen een professionele context, stimuleren we studenten om zich actief te profileren binnen het actuele internationale werkveld. De unieke Kunstcampuswerking met deSingel, de inbedding in de AP-Hogeschool en de vele internationale partnerschappen zorgen hierbij voor uitzonderlijke opportuniteiten die optimaal worden benut binnen de opleiding als entiteit, maar ook voor elke unieke student.