Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Antwerp Academy Art Book Fair

Antwerp Academy Art Book Fair

Op zaterdag 14 oktober 2017 opende de vierde editie van de Antwerp Academy Art Book Fair in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Deze beurs is ondertussen een echte must geworden voor de liefhebbers van avant-garde materiaal en kunstenaarsuitgaven, tentoonstellingscatalogi, kunstboeken, kunsttijdschriften en aanverwant drukwerk.

Opnieuw boden meer dan 70 antiquaren, uitgevers, kunstenaars en kunstorganisaties uit België en het buitenland hun uitzonderlijke uitgaven te koop aan.

Deze vierde editie profileerde zich op een nieuwe manier: hedendaagse uitgevers, kunstenaars en kunstenaarsorganisaties vormden letterlijk de ‘kern’ van het parcours (PRESENT). Zij presenteerden hun publicaties in de centraal gelegen Wintertuin waar ook performances en interventies plaatsvonden. PRESENT werd gecureerd door Katrin Kamrau (malenki.net) en Welmer Keesmaat (Tique).

Daarrond weefde zich het netwerk van gespecialiseerde antiquaren (PAST) die hun verleidelijke waren uitstallen in de sfeervolle zalen en gangen van de Academie. PAST werd georganiseerd door Hugo Draulans en Stephan Peleman.

Meer informatie over de editie 2018 vind je binnenkort op www.aaartbookfair.be