SHOW van de Modeafdeling | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • WWWSHOWWW - Modeafdeling

WWWSHOWWW - Modeafdeling

WWWSHOWWW – DIGITAAL PLATFORM VAN DE ANTWERPSE MODEAFDELING TREKT 30.000 KIJKLUSTIGEN UIT MEER DAN 80 LANDEN

Op zaterdag 27 juni ging de WWWSHOWWW live voor een wereldwijd netwerk van modeliefhebbers. Ondertussen konden al meer dan 30.000 kijklustigen vanop de eerste rij getuige zijn van de innovatieve aanpak van de Antwerpse Academie (10.744 bezoekers keken live).

Modestudenten toonden hun werk op een virtuele catwalk, die middels technische snufjes en verschillende ‘camerastanden’ tekeningen, foto’s en video’s tot leven bracht. De 9 afstuderende Masters toonden hun collecties niet enkel in de digitale omgeving. Het publiek kreeg een tot nog toe ongeziene inkijk in de wereld van de prille modemeesters: via de ‘Blind Date-videocalls’ spraken ze met mode-grootmeesters zoals Raf Simons, Demna Gvasalia, Stephen Jones en Christian Lacroix over hun collecties en – als kers op de taart – werd de Antwerpse Handelsbeurs omgetoverd tot de perfecte setting voor hun begeesterende ‘grande finale’. Kijk HIER.

Dit virtuele modespektakel kwam tot stand binnen de schoot van de Antwerpse Modeafdeling. Bedacht in een minimum van tijd en met een maximum van inspanning en creativiteit, is de WWWSHOWWW een belangrijk experiment voor de toekomst.

 

De WWWSHOWWW kan nog het hele jaar bekeken worden via www.showww.be.

 


WWWSHOWWW is een organisatie van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen - AP Hogeschool. De Academie dankt de Stad Antwerpen voor de betoelaging en het geloof in dit innovatieve project. Dank aan Random Studio voor het digitale platform en Shoot The Artist & de Handelsbeurs Antwerpen voor de masterfinale.