Soup Sessions | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Soup Sessions

Soup Sessions

De Soup Sessions faciliteren ontmoetingen voor, door en over onderzoek in de kunsten aan de Academie. Ze bieden onderzoekers de mogelijkheid om nieuwe inzichten te ontwikkelen om hun individuele onderzoekspraktijk te ondersteunen, en gebruik te maken van het onderzoekskapitaal waar ze deel van uitmaken en zelf aan bijdragen.

Tijdens deze lunchbijeenkomsten krijgen alle onderzoekers, zowel de nieuwkomers als de meer ervaren onderzoekers, de kans om hun onderzoeksproces te presenteren aan hun peers. Dialoog staat hierbij altijd centraal. Na enkele jaren van sessies waarin één onderzoeker één onderzoeksproject presenteerde, zijn we in 2018 overgestapt naar gecombineerde sessies. In deze sessies gaan telkens twee onderzoekers met elkaar in gesprek over hun onderzoekspraktijk. Met andere woorden, we lieten de monoloogformule achterwege en nodigen onderzoekers uit voor een meer experimentele benadering van onderzoekend luisteren en met elkaar interageren.
In de Soup Sessions gelden er geen ‘regels': onderzoekers kunnen uitgebreid ingaan op de reikwijdte van hun onderzoek, hun methoden of processen, (voorlopige) conclusies of resultaten presenteren, via beeld hun praktijk documenteren of vertellen over obstakels, twijfels en vooruitgang.