Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Bibliotheek Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Bibliotheek Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

In deze gespecialiseerde kunstbibliotheek kan je informatie terugvinden over de praktijk en de theorie van de verschillende kunstdisciplines die aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten worden onderwezen, zoals schilder- en tekenkunst, grafisch ontwerp, beeldhouwkunst, installation & body art, kunstgeschiedenis, performance, en modeontwerp.

De collectie omvat zowel de meest recente publicaties en wetenschappelijke tijdschriften met betrekking tot de kunsten, als een uitgebreide selectie historische documenten, waaronder 19de-eeuwse prenten en archiefmateriaal van het Antwerpse Sint-Lucasgilde dat teruggaat tot de 15de eeuw. Na te zijn ingelogd op één van de beschikbare computers krijg je als bezoeker ook meteen toegang tot een overvloed aan digitale informatie via online databanken zoals Ebsco Academic Search Complete, Elsevier Science Direct, Web of Science en Oxford Art Online. Meer info op de website.

De Academiebibliotheek is ook de aangewezen plaats om te studeren, een paper te schrijven, of gewoon even tot rust te komen. In de gezellige leeshoek kan je ontspannen, aan je volgende project knutselen, een tijdschrift lezen, of door onze fijne selectie kunstenaars- en fotoboeken bladeren.

Met je AP studentenkaart kan je gratis tien items per bezoek uitlenen en ze drie weken bijhouden. Je vindt hier ook de faciliteiten om te scannen, kopiëren en prints te maken van de boeken die niet uitgeleend mogen worden.

Niet genoeg tijd om alles te lezen? Vergeten hoeveel boeken je precies hebt uitgeleend? Je kan al je gegevens nakijken via de catalogus (bovenaan doorklikken naar Lezergegevens.)

Suggesties voor de aankoop van een nieuw boek? Laat het ons weten via deze link.

Openingsuren

Maandag   9:00 - 12:00
13:00 - 17:00 
Dinsdag      9:00 - 12:00
13:00 - 20:00 
Woensdag   9:00 - 17:00 
Donderdag   9:00 - 12:00 
13:00 - 17:00
Vrijdag   9:00 - 12:00
13:00 - 16:00

Tijdens schoolvakanties kunnen de openingsuren lichtjes afwijken. Check Digitap en hou de aankondigingen aan de inkom van de Bibliotheek in de gaten.

Contact

Mutsaardstraat 31  
2000 Antwerpen        
T  03/213.71.08
bibliotheek.CMU@ap.be

Ine Boogmans (ine.boogmans@ap.be)

 

Volg de bibliotheek op Instagram.