Beurzen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

Beurzen

Op zoek naar een beurs ter ondersteuning van de internationale ervaring waar je al jaren naar uitkijkt? Students on the Move helpt je op weg!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle beurzen die je als student van een Vlaamse hogeronderwijsinstelling kan aanvragen voor studie, stage of thesisonderzoek in het buitenland, tijdens je studie.

Het Erasmus+ programma biedt niet enkel beurzen voor studentenmobiliteit tijdens de studies, maar ook voor stagemobiliteit vlak na het afstuderen. De Vlaamse universiteiten en hogescholen hebben samen een consortium gevormd voor het aanbod van Erasmus+ beurzen voor stage na afstuderen van een graduaats- , een bachelor-, een masteropleiding of na het behalen van een doctoraat. Dit consortium draagt de naam 'Flanders Traineeship Platform', en wordt beheerd door de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad (VLUHR). Meer info vind je hier terug!

Wil je na je masterdiploma verder studeren aan een buitenlandse topinstelling? En tegelijk Vlaanderen mee op de kaart zetten in het buitenland? Dan is een Fayatbeurs misschien iets voor jou. Dankzij een Fayatbeurs kun je voluit gaan voor een bijkomende master aan een internationale topinstelling. Als je geselecteerd wordt, krijg je financiële steun voor onder andere je inschrijving, je verblijf en je reiskosten. Bovendien kun je kiezen uit een brede waaier van internationale topuniversiteiten. Daar kun je je potentieel als uitblinker verder ontwikkelen. Zo word je een internationale ambassadeur van Vlaanderen en  een potentiële leider in je vakgebied. In Vlaanderen en hopelijk ver daarbuiten. Ontdek er alles over en stel je kandidaat via www.vlaanderen.be/fayatbeurzen

Nog vragen? Contacteer Evie Gryson voor meer info!