Beurzen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

Beurzen

Op zoek naar een beurs ter ondersteuning van de internationale ervaring waar je al jaren naar uitkijkt? Students on the Move helpt je op weg!

We sommen de meest belangrijkste beurzen hieronder voor je op:

 • Beurzen voor studie en stage in het buitenland - tijdens je studie

  Deze beurzen kan je aanvragen in het kader van een uitwisseling voor studie, stage of thesisonderzoek in het buitenland tijdens je studies:

  1. Het ASEM Work Placement Programme (ASEM WWP): de kans om stage te lopen in een aantal Aziatische landen.
  2. Erasmus+ beurs: mobiliteit voor studie, stage of thesisonderzoek in landen binnen of buiten Europa, opgenomen in het Erasmus+ charter.
  3. Het Priority Country Programme: uitwisseling in een reeks prioritaire landen: Brazilië, Chili, Japan, Mexico, Marokko, Zuid-Afrika, Turkije en de Verenigde Staten van Amerika.
  4. Samenwerking Quebec: samenwerkingsprogramma, waarbij de Québecse overheid vrijstellingen van verhoogd inschrijvingsgeld toekent aan maximaal tien kandidaten uit een Vlaamse hogeronderwijsinstelling.
  5. The Washington Center: non-profit organisatie die stages en academische seminaries aanbiedt aan studenten van Vlaamse universiteiten en hogescholen. Elk jaar worden 12 beurzen toegekend.

  Deze beurzen worden toegekend door andere instanties buiten VLUHR:

  1. Erasmus+ studentemobiliteit: Erasmus+ helpt bij de organisatie van studenten- en promovendi-uitwisselingen tussen Erasmus+-programmalanden en partnerlanden.
  2. Swiss-European Mobility Programme (SEMP): het Zwitserse programma van Erasmus+ voor hoger onderwijs.
  3. Fulbright: beurzen voor Belgische, Europese en Amerikaanse burgers om mogelijkheden van internationale onderwijs- en culturele uitwisseling na te streven.
  4. VLIR-UOS: ondersteunt samenwerkingsverbanden tussen Vlaamse universiteiten of (kunst)hogescholen, in Vlaanderen en in onze partnerlanden, die op zoek zijn naar antwoorden op globale en lokale uitdagingen.

Op DEZE PAGINA vind je nog meer beursmogelijkheden. Neem zeker een kijkje!

 • Beurzen voor studie en stage in het buitenland - na je studie

 1. Fayatbeurs: ondersteunt talentvolle studenten om een bijkomende master te behalen aan een buitenlandse topinstelling.
 2. Erasmus+ Stage na Afstuderen: biedt kandidaten de kans om een gefinancierde stage te lopen bij een multilaterale organisatie. Dit gebeurt via het Flanders Trainee Programme.
 • Residentiebeurzen

Een verblijf in een residentie biedt je als kunstenaar tijd en ruimte om buiten je vertrouwde geografische context te werken aan de ontwikkeling van je oeuvre. Een residentiebeurs komt tussen in de kosten verbonden aan zo’n residentie. Kijk HIER voor meer informatie.


Nog vragen? Contacteer Evie Gryson voor meer info!