Onderzoeksactiviteiten | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Onderzoeksactiviteiten

Onderzoeksactiviteiten

→ Volg ons! 
Instagram  I  Facebook  I  Nieuwsbrief


De output van het artistiek onderzoek aan de Schools of Arts en de nexus met het onderwijs neemt uiteenlopende vormen aan.

Jaarlijks organiseren onderzoekers in het kader van hun onderzoek een brede waaier aan activiteiten, gaande van concerten, performances en tentoonstellingen, tot lezingen, toonmomenten en werksessies. Naargelang de fase waarin het zich bevindt, heeft het onderzoek nood aan een diepere dialoog, een luidere weerklank of een langere nagalm. Sommige activiteiten richten zich daarom tot studenten of net tot een gespecialiseerd publiek van peers. Andere activiteiten verwelkomen een breder publiek van geïnteresseerden in onderzoek en de kunsten, van muziek over drama en dans tot de beeldende kunsten.

Ook vanuit het team onderzoek zelf wordt een programma samengesteld waarbij het onderzoek in de kunsten wordt opengesteld voor collega’s, studenten en/of een breder publiek. Het gaat hier bijvoorbeeld om research classes en het interdisciplinaire NextDoors voor studenten, maar ook om de jaarlijkse research days Articulate.

Het ruime aanbod aan activiteiten die plaatsvinden in het kader van de onderzoeksprojecten aan de Academie en het Conservatorium vind je:

 

(Beeld: Expanding Academy, foto door Wannes Cré)