(werk)leven na afstuderen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • (werk)leven na afstuderen

(werk)leven na afstuderen

Wij zullen onze alumni altijd met open armen ontvangen en hen zo goed mogelijk begeleiden tijdens hun missie om een plaats te veroveren in de artistieke wereld. Op deze pagina vind je meer informatie over interessante vacatures en stages, wedstrijden en contactpunten en platformen waar je terecht kan met al je vragen. Nieuwe en tijdelijke oproepen en acties kan je hieronder bij NIEUWS terugvinden. Veel succes!

Heb je nog vragen of ommerkingen? Laat het weten via alumni.academy@ap.be of bel naar +32 (0)3 213 71 07.

NIEUWS

Oproep voor alumni beeldhouwen en in situ3

Berlin Creative Studio, een communicatie-agentschap in Antwerpen (berlincreativestudio.com), is actief op verschillende vlakken: brand activation, product design & development, digital strategy, marketing consultancy… Daarnaast zetten wij ons belangeloos in voor o.a.  ALS Liga.

Hiervoor zijn we op zoek naar een kunstenaar die ons kan helpen bij de uitwerking van een gedenkteken - Hope Memorial.

Aan de Vaartkom in Leuven, thuisbasis van de ALS Liga en bakermat van het ALS-onderzoek, plaatsen we een gedenkteken dat: 

  1. de overleden ALS-patiënten van ons land herdenkt
  2. oproept om het onderzoek van de KU Leuven te steunen en zo hoop te geven aan nog levende patiënten

Het wordt een gedenkteken dat tegelijk activeert, dat symbool staat voor de urgentie en de hoop om ALS te vertragen of zelfs stoppen.

Bij de inhuldiging van het kunstwerk beitelt/graveert/schildert/… de kunstenaar live namen van recent gediagnoseerde ALS-patiënten bij in/op het memorial, om de urgentie en de noodzaak van verder onderzoek in de verf te zetten. ALS-patiënten die heel recent zijn overleden, krijgen een overlijdensdatum achter hun naam.

Omdat er jammer genoeg nog mensen zullen overlijden, zal het een work in progress zijn. De naam van elke patiënt die overlijdt, zal in/op het monument bijgevoegd worden.

We zijn op zoek naar afgestudeerde studenten en/of eindejaarsstudenten die hieraan willen meewerken. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met Sandra Schoukens via sandra.schoukens@berlincreativestudio.com.

Oproep voor alle alumni

Om van kunst te leven, moet je inhoud en context bij elkaar brengen. Tijdens je studie heb je je heel hard gefocust op het ontwikkelen van de juiste inhoud, je creatieve praktijk. Eenmaal afgestudeerd leer je begrijpen hoe je in een professionele context moet opereren en hoe dit een andere set van vaardigheden en attitudes met zich meebrengt. Het is belangrijk een beeld te krijgen van hoe goed jullie je voorbereid voelen om professioneel en ondernemend te handelen. Het resultaat zal ons een goed begrip geven van hoe we ons beter kunnen voorbereiden om van de kunst te leven terwijl we nog kunststudent zijn.

Ben je tussen 2017 en 2022 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen? Dan kan je ons helpen door deze enquête in te vullen!

Bedankt!