Thomas R. Moore | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Node
  • Thomas R. Moore

Thomas R. Moore

Geboren in Easton, Pennsylvania (USA), is Thomas R. Moore nu een trotse Antwerpenaar. Hij verdeelt zijn tijd tussen dirigeren en trombone spelen, heen en weer reizend tussen verschillende landen en diverse muzikale genres.
Kort na zijn studies aan Indiana University verhuisde Moore in 2002 naar Utrecht om er verder te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten. In 2006 behaalde hij de graad van Meester in de Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 

Moore is als dirigent en trombonist verbonden aan het Nadar Ensemble. Hij is tevens lid van het orkest van het Theater Des Westens, in Berlijn, en een regelmatige gastmusicus bij ChampdAction en Ictus ensemble. Als solist verzorgde hij premières tijdens de World Music Days 2012, bij Orpheus Instituut (Gent), het ZXZW Festival (Nederland), Festival Images Sonores (Luik), Innuan Festival (NYC) en Open Port (Ukraine). Hij is gastdirigent bij de Luchtmachtkapel van Nederland, was assistent muzikaal leider bij Les Misèrables en werkt nu als MD bij de musical 'Soldaat van Oranje'. 

Thomas Moore is tevens vakgroepvoorzitter voor de koperblazers aan het Conservatorium.

www.thomasrmoore.co.uk