Richaar Deuzième Modderfokker | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Richaar Deuzième Modderfokker

Richaar Deuzième Modderfokker

De mastervoorstelling van Scott Reniers

Chère spectateurs,


Richaar gaf geen gehoor, nooit in zijn leven, maar vanavond moet hij u wel audiëntie geven. Uw roep, als groep, om hem, een doodgewone vent, ovationeel op ‘t voortoneel te halen, heeft gewerkt. 
Maar voor wat? Een encore? Een Grand Finale? 

Hoe kan echter een man- lijk hij- verschijnen voor een vorstelijk publiek, terwijl de taal waarmee hij als Koning commandeerde hem nog steeds bestorven in de mond ligt? 

En toch, het kan, verleen mij uw verbeelding. 
Zing ik van Richaar Deuzième, zie hem dan voor u. 
Een pop van sneeuw die nameloos aan ‘t smelten is in Bolingbroke, z'n schitterende zon. Een vorst die voor de rol van worm geen woorden vindt en zijn verhaal te grabbel wil gooien in uw stoffig dranklokaal. 

Godbloddiemodderfokking ranzig rottenis of alabaster arms vol merg en innocence! Mais quel mignon petite cochon: dat hij dat kan! Chapeau!

Vergeef me, lieve goede vrienden. Waarom scheld ik zo onredelijk op u? Mijn rebellie verpest mijn poëzie. 

Ah, oui. C’est vrai. Hoe kon ik dat vergeten:
Op de klanken van Tom Lanoye’s legendarische ‘Ten Oorlog’, laat Richaar Deuzième u alle hoeken en gaten van de Nederlandse taal zien.

Komt dus en vergeet hem van u leven niet.
Gun zo’n Modderfokker nog een klein moment om zijn laatste meesterwerkje te declameren. 

Richaar is zo moe, het liefst ging hij meteen. Maar doodgaan mag hij niet… Want als hij sterft dan laat hij zijn liefste taal moederziel alleen. 

Naar 'Ten Oorlog' van Tom Lanoye en Luk Perceval

Met de hulp van Tom van Dyck, Tom Lanoye, Peter Kolpa, Sara de Roo, Louise van den Eede, Zjuul Devens, Carine van Gerven en de Gemeente Pelt.