Symposium EMRUZ | Iranian Art Today | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Symposium EMRUZ | Iranian Art Today

Symposium EMRUZ | Iranian Art Today

EMRUZ (VANDAAG) viert en ontdekt het culturele Iran van vandaag: hedendaags, up-to-date, fris, levendig, grootstedelijk Iran en zijn diaspora-vertegenwoordigers. Op 25 april zetten we de diversiteit en rijkdom van de Iraanse kunst en cultuur in de schijnwerpers met een symposium en een concert met videokunst. Het evenement, onderdeel van de Internationale Week van de Artesis Plantijn Hogeschool, is gericht op het bevorderen van een interculturele dialoog en wederzijds begrip. EMRUZ, een onderzoeksproject van Liselotte Sels en een breder samenwerkingsprogramma, wil optreden als katalysator voor een nieuwe golf van inspiratie en creativiteit, vooruitblikken en de wereld tegemoet treden.

Tijdens de drie sessies van het middagsymposium worden drie clusters van kunstdisciplines en cultuuruitingen besproken vanuit persoonlijke artistieke invalshoeken, met ruimte voor interactie. De bekende Nederlands-Iraanse schrijver Kader Abdolah concentreert zich op de identiteit en betekenis van de Iraanse literatuur, in relatie tot zijn eigen bijdrage daaraan. Via het beeldende, zoekende werk van fotojournalist Mashid Mohadjerin, wordt er licht geworpen op film, fotografie en beeldende kunst van en over Iraniërs. Componist Aftab Darvishi, gevestigd in Nederland, zorgt voor het muzikale domein, in dialoog met de Iraanse scene van hedendaagse muziek en andere bijdragers aan het avondconcert.
Tijdens de pauzes brengen klavecinist Liselotte Sels en zanger Éloïse Mabille in première nieuwe muziek van Iraanse componisten.

PROGRAMMA

14: 00-15:00 SESSIE 1: LITERATUUR
Kader Abdolah (schrijver): Presentatie + Vragen (in Nederlands)
15: 00-15:30 Pauze + Creatie klavecimbelversie Blue Johannes van Reza Vali
Liselotte Sels (klavecimbel)
15: 30-16:30 SESSIE 2: BEELDENDE KUNST, FILM, FOTOGRAFIE
Mashid Mohadjerin (fotograaf): presentatie
16: 30-17:00 Pauze + Creatie Let’s not soil the water door Reza Nakisa
Liselotte Sels (klavecimbel) & Éloïse Mabille (sopraan)
17: 00-18: 00 SESSIE 3: PERFORMING ARTS / MUZIEK
Aftab Darvishi (componist): presentatie
Discussie met Iraanse componisten
18: 00-18: 30 Pauze + Muziek: Persian Folk Songs door Iradj Sahbai
Liselotte Sels (klavecimbel)

Interviewer / moderator: Katharina Smets

LOCATIE
AANGEPAST naar Witte zaal Koninklijk Conservatorium (Desguinlei 25, 2018 Antwerpen)

REGISTRATIE
Dit event is gratis, maar plaatsen zijn beperkt. Registreer voor 20/04 via: tinyurl.com/IranArt

ORGANISATIE
Dit event is georganiseerd in de context van de Internationale week van AP Hogeschool. Dit symposium is deel van het onderzoeksproject EMRUZ aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

’s Avonds kan je genieten van een concert met nieuwe muziek van Iraanse componisten en videokunst. Bekijk het evenement: Sam Asaert & HERMESensemble

PARTNERS
Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel Internationale Kunstcampus, HERMESensemble, Inspiratum, Wilde Westen, Centre Henri Pousseur

Locatie