Jong Conservatorium | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Jong Conservatorium

Jong Conservatorium

Ben je een toptalent op je instrument (jazz of klassiek)? Wil je bovenop de lessen in je Academie of Kunsthumaniora een grondige opleiding ter voorbereiding van het conservatorium? Dan is Jong Conservatorium echt iets voor jou!

Samen met de!Kunsthumaniora Antwerpen en enkele academies voor Muziek, Woord en Dans worden de krachten gebundeld om toptalent tussen de 15 en 18 jaar  samen te brengen in de uitdagende vooropleiding Jong Conservatorium.  

Gratis aanbod

Je musiceert wekelijks samen met andere toptalenten en volgt op woensdag tussen 15u30 en 20u lessen kamermuziek, ensemble en voortgezette muziektheorie.
Je geniet regelmatig van actieve masterclasses instrument/zang door docenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, gastprofessoren, specialisten uit het Kunstonderwijs en van lecture recitals en workshops door internationale experts.

Inschrijving fase 1

Bezorg ons ten laatste op 21 augustus 2021 je portfolio met cv. Daarin toon je aan welk repertoire je beheerst, welke concerten je reeds speelde en aan welke wedstrijden je eventueel deelnam. Indien mogelijk voeg je een audio-opname toe en een aanbevelingsbrief van je instrumentleraar van de academie. 
De jury (met afgevaardigden uit jouw academie) maakt op basis van de portfolio’s een eerste selectie. 

Stuur je portfolio naar
jongconservatorium@ap.be
of naar Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Jong Conservatorium 
tav. Alain Craens
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Op dit adres gaan ook de lessen door.

Inschrijving fase 2

Daarna krijg je van het Conservatorium bericht of je

  • mag toetreden tot Jong Conservatorium zonder auditie. Dit is voor leerlingen met een topcultuurstatuut en voor leerlingen die bij hun portfolio aantonen dat ze een finaleplaats behaalden in een belangrijke muziekwedstrijd vb. Belfius, Cantabile, Steinway, Gretry, Breughel, VLAMO nationale finale …
  • mag deelnemen aan de auditie in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen op 9 september 2021, 18u in het Conservatorium. 

Heb je nog vragen?

Stel ze via jongconservatorium@ap.be
of bel onze medewerker op 03 244 18 01