Jozef De Beenhouwer wint Prijs Peter Benoit | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Jozef De Beenhouwer wint Prijs Peter Benoit

Jozef De Beenhouwer wint Prijs Peter Benoit

Jozef De Beenhouwer, ere-docent piano en gastdocent liedklas van het Conservatorium, ontving de Prijs Peter Benoit 2019 tijdens een prachtige Peter Benoit Herdenking. Hij verzorgde, samen met sopraan Liesbeth Devos en het Spiegel String Quartet, ook een prachtig concert met werken van Marinus De Jong, August De Boeck, Lodewijk Mortelmans, Joseph Ryelandt en uiteraard Peter Benoit zelf. Het concert werd naar goede gewoonte georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van het Conservatorium Antwerpen

“De jury bekroonde Jozef De Beenhouwer met de Prijs Peter Benoit voor zijn veelvuldige en uitzonderlijke kwaliteiten als uitvoerder, editor en navorser en omdat hij zijn hele loopbaan bijzondere aandacht schenkt aan de klavier- en kamermuziek van Vlaamse componisten”, zegt Patrick Verhoeven, voorzitter van het Peter Benoit Fonds en tevens juryvoorzitter.

De Peter Benoit Herdenking stond eveneens in het teken van de restauratie van de vleugelpiano die Peter Benoit in 1884 bij de Parijse pianobouwer Pleyel, Wolff & Cie bestelde. Namens het Koninklijk Conservatorium Antwerpen heeft het Peter Benoit Fonds de taak op zich genomen om de Pleyel vleugelpiano van Peter Benoit te restaureren en weer bespeelbaar te maken voor huidige en toekomstige generaties pianisten. Om fondsen te verzamelen voor het ingrijpende restauratieproces opende het Peter Benoit Fonds een projectrekening bij de Vlaamse erfgoedvereniging Herita. “Door met Herita samen te werken, kunnen mensen die interesse hebben om het restauratieproject financieel te ondersteunen, genieten van een belastingvermindering van 45% op hun gift”, zegt Patrick Verhoeven. “Via bedrijfssponsoring haalden wij al 20.000 Euro op en we hopen met deze bijkomende fondsenwerving Peter Benoits historische piano terug bespeelbaar te maken voor huidige en toekomstige generaties pianisten.”
 
Giften moeten minimum 40 Euro bedragen om van een belastingvermindering te kunnen genieten en kunnen overgemaakt worden op KBC-rekening ‘Benoit-Pleyel’ BE08 7430 7504 8813. Herita bezorgt de donateur dan een fiscaal attest.

Meer informatie over het restauratieproject is te vinden op de website van het Peter Benoit Fonds: www.peterbenoitfonds.org