Educatief graduaat Leraar Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Educatieve opleidingen
  • Educatief graduaat Leraar Dans

Educatief graduaat Leraar Dans

Ben jij een danskunstenaar en wil je jouw passie voor dans delen? Ben jij nieuwsgierig naar een combinatie van je artistieke praktijk en een dynamische job in het onderwijs of de kunsteducatieve sector? Dan kan jij in het educatief graduaat Leraar Dans jezelf ontwikkelen tot een authentieke, inspirerende en veelzijdige Teaching Artist.

Educatief graduaat Leraar Dans

Danskunstenaars die in het bezit zijn van een kunstsecundair diploma en 3 jaar professionele danservaring of 5 jaar professionele ervaring als danser hebben worden in de educatieve graduaatsopleiding Dans opgeleid tot Teaching Artists: unieke artistieke en pedagogische persoonlijkheden die door hun professionele expertise, knowhow en creativiteit een actieve rol in het artistieke landschap, het onderwijs, de kunsteducatieve sector en de samenleving.

Een brede basis aan artistieke, didactische en culturele competenties, in zowel theoretische als praktijkgerichte contexten, ondersteunt je in het ontwikkelen van je eigen onderwijsvisie als Teaching Artist en in je persoonlijke onderwijsstijl. Individuele coaching maakt deel uit van de opleiding met oog op jouw individuele behoeften en leertraject.

De artistieke-educatieve opleiding is ingebed in de School of Arts van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en maakt deel uit van departement Onderwijs en Training. Samenwerking met andere disciplines en opleidingen van het Koninklijk Conservatorium, op de kunstcampus DE SINGEL en campus Noord, met het werkveld en andere partners bieden veel opportuniteiten een brede waaier aan mogelijkhedendeze opleidingde studenten.

📷 © Rudy Carlier