Education Legal Page | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating bachelor Kleinkunst
Drama

STAP 2. Artistieke toelatingsproef

1. Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden (STAP 1) dien je als tweede stap te slagen voor de artistieke toelatingsproef.

 

Registratie voor de toelatingsproeven voor academiejaar '23-'24 is nog niet mogelijk. Blijf je graag op de hoogte van de volgende sessies? Schrijf je dan in op de infomail Drama

 

2. Betaal online de administratieve kost
Om zeker te zijn van je registratie, betaal je online en binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro en ten laatste voor de deadline van het indienen van de digitale opdrachten eerste ronde. Administratiekosten worden niet terugbetaald.

Wanneer we je betaling hebben ontvangen, sturen we je de link met de vragenlijst en een uitnodiging voor de eerste ronde.

3. Live ronde (sessie in juli en sessie in augustus)
De eerste ronde van de toelatingsproef gaat on campus door.

De ronde bestaat uit:

  • Een eigen creatie van max. 5 minuten naar keuze (tekst, lied, act, performance, een combinatie hiervan …) met eigen materiaal, dus geen interpretatie van al bestaand materiaal.
  • Een presentatie van een opgegeven tekst (te spelen uit het hoofd, tekst goed kennen!)
  • het zingen van een opgelegd lied of een bestaand lied naar keuze
  • een stemproef: een beoordeling van de vocale geschiktheid
  • een gesprek over de algemene vorming en belangstellingssfeer van de kandidaat.

4. Bekendmaking geslaagden eerste ronde

Aan het einde van de eerste ronde krijg je te horen of je geslaagd bent. Wie geslaagd is krijgt een uitnodiging voor de WERKWEEK eind augustus/begin september.

5. WERKWEEK (eind augustus/begin september, voor alle geslaagden uit beide sessies)

De laatste ronde gaat collectief, on campus door en bestaat uit een werkweek waarbij de kandidaat-studenten onder begeleiding van docenten aan diverse opdrachten werken om hun muzikale, creatieve, tekstuele en theatrale verbeelding te testen. Deze opdrachten worden beoordeeld op zowel het eindresultaat als de evolutie van vaardigheden doorheen deze proeven.

6. Bekendmaking resultaten van de toelatingsproef
De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef