Education Legal Page | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating master Master Dans
Master Dans

STAP 2. Artistieke toelatingsproef

Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden (STAP 1) dien je als tweede stap te slagen voor de artistieke toelatingsproef.

De registraties voor de toelatingsproeven voor academiejaar 2022-2023 zijn afgerond. Registratie voor de toelatingsproeven voor academiejaar 2023-2024 is nog niet mogelijk. Blijf je graag op de hoogte van de volgende sessies? Schrijf je dan in op de infomail Master Dans.

 

Wil je je registreren voor de toelatingsproef Dans? Volg dan dit stappenplan

1. Registreer je voor de auditie

Je kunt je maar één keer inschrijven per academiejaar voor dezelfde toelatingsproef, tenzij de jury het specifiek vraagt na je eerste deelname. Vergeet ook geen kopie van je diploma mee te sturen. Je kunt niet starten zonder. 

 

2. Betaal tijdig online de administratieve kost
Maak de administratiekosten (€ 40) online over binnen de aanmeldingstool op de website. De kosten verbonden aan de auditie worden niet terugbetaald. Zodra je betaling ontvangen is, krijg je van ons de vragenlijst die je nodig hebt om je aanvraagprocedure te voltooien.

3. Indienen van documenten voor selectie
Na registratie ontvangt u het document "application form master dance" per mail. Daarin zal ook staan welke verdere informatie u nog moet indienen voor de auditie. In het application form zullen we polsen naar:

  • Uw visie over de relatie tussen embodied artistic practice en de maatschappij uiteenzet.
  • Een ruwe schets van uw researchplan: welke vragen en bezorgdheden zullen u sturen tijdens het traject?
  • Als u de educatieve master wilt volgen: hoe u uw rollen als teaching artist en danser aan elkaar verbindt.

4. Voorbereiding op de artistieke toelatingsproef
Indien je wordt geselecteerd, mag je deelnemen aan de artistieke toelatingsproef. Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid, leggen Belgische studenten hun toelatingsproef online of live af. Buitenlandse studenten moeten hun toelatingsproef dit jaar noodgedwongen online afleggen. 

Deze gaat door op de campus in Antwerpen of online (afhankelijk van de richtlijnen van de overheid) en zal bestaan uit:

  • een gezamenlijk warm-up / technische les
  • Een groepsopdracht waarin je samen iets creëert.
  • een korte presentatie aan het panel en aan de overige deelnemers. Hierbij wordt van je verwacht dat je jouw praktijk schetst in relatie tot jouw voorlopige onderzoeksplan en dat je fysiek materiaal of taken kort toont en/of deelt. Deze presentatie duurt niet langer dan 15 minuten en is bedoeld om een beknopt inzicht te geven in jouw werkwijzen en plannen.
  • een groepsdiscussie over een nader te bepalen onderwerp.

5. Bevestiging resultaat en engagement tot inschrijving
De bevestiging van het resultaat van de artistieke toelatingsproef wordt binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.

Studenten die geslaagd zijn in de artistieke toelatingsproef bevestigen hun engagement om de opleiding te volgen. Stuur hiervoor een mailtje naar conservatorium@ap.be

De Master Dans start in september 2022. Het schakeljaar start in september 2022.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef