Education Legal Page | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating postgraduaat Jazz
Muziek

STAP 2. Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden dien je als tweede stap te slagen voor de artistieke toelatingsproef.

Data artistieke toelatingsproeven Jazz

Sessies Toelatingsproeven Datum Uur
Sessie 1 deadline online registratie en betaling 28 april 2021  
  Ronde 1: deadline delen videolinks 5 mei 2021  
  Ronde 2: zang jazz 20 mei 2020 vanaf 10:00
  Ronde 2: instrument jazz & (enkel voor master) live electronics 25 mei 2021 vanaf 10:00
  (enkel bachelor) Ronde 3: Lees- en gehoortraining 26 mei 2021 vanaf 10.00
       
Sessie 2 deadline online registratie en betaling 15 augustus 2021  
  Ronde 1: deadline delen videolinks 15 augustus 2021  
  Ronde 2: drums (jazz) 27 augustus 2021  
  Ronde 2: blazers (jazz) 1 september 2021  
  Ronde 2: bas, zang, gitaar, piano (jazz) 2 september 2021  
  (enkel bachelor) Ronde 3: Lees- en gehoortraining 3 september  

Wil je je registreren voor de toelatingsproef Muziek? Volg dan dit stappenplan:

1. Registreer je voor de toelatingsproef

2. Betaal online de administratieve kost na registratie

Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

Pas wanneer we je betaling hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen we je een link naar een invulformulier waarin je jouw video links kan delen.

 

3. Bereid je voor op de artistieke toelatingsproef

 

De toelatingsproef jazz bestaat uit drie rondes.

Ronde 1
Alle kandidaten doen toelatingsproef op basis van een video-opname met het gevraagde programma en een motivatievideo in het Nederlands of Engels.In het online formulier kan je de links naar je opnames toevoegen. We aanvaarden enkel Vimeo en Youtube links. Eventueel kan je ook filmpjes delen via google drive. Test zeker op voorhand dat alle links goed werken voor externen (zonder wachtwoord).

Ronde 2
Kandidaten die slagen voor ronde 1 worden uitgenodigd voor de live toelatingsproef.

Live toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. Kandidaten worden geacht de volledige dag beschikbaar te zijn. Een gedetailleerde uurregeling zal één week voor de live proef bezorgd worden per mail.
Kandidaten dienen zich 20 minuten voor het aangekondigde uur aan te melden. Er wordt een (live) begeleidingsband voorzien (enkel voor instrument - zang).

Voor buitenlandse studenten zal de live deelname vervangen worden door een zoom-sessie. Voor Belgische kandidaten kan dit ook indien nodig, in het kader van de covid-19 pandemie. 

Ronde 3
Kandidaten voor de bachelor jazz die slagen voor de live toelatingsproef, nemen deel aan de proeven Lees- en gehoortraining. Deze proeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. De proef gehoortraining gaat door in groep. Aansluitend wordt de proef leestraining individueel afgenomen.

Hieronder vind je de richtlijnen m.b.t. het repertoire voor de video-opnames, het repertoire voor de live proef en de inhoud van de proeven Lees-en gehoortraining.

 

4. Bevestiging resultaat

De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat. Een kandidaat student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef