Education Legal Page | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating postgraduaat Jazz
Muziek

STAP 2. Neem deel aan de toelatingsproef

Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden moet je als tweede stap slagen voor de artistieke toelatingsproef.

Wil je deelnemen aan de toelatingsproef Muziek Jazz? Volg dan deze procedure:

1. Blijf op de hoogte van de start van de registratie voor de artistieke toelatingsproef

De inschrijvingen voor academiejaar 2023-2024 werden afgesloten.

Inschrijven voor de artistieke toelatingsproef voor het academiejaar 2024-2025 gaat nog niet. Blijf je graag op de hoogte van de start van de registratie?Blijf je graag op de hoogte van de start van de registratie? Schrijf je dan in op onze Infomail Jazz.

 

2. Betaal online de administratieve kost na registratie

Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van € 30. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

Pas wanneer we je betaling hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen we je een link naar een invulformulier waarin je jouw video links kan delen.

 

3. Bereid je voor op de artistieke toelatingsproef

 

De toelatingsproef jazz bestaat uit drie rondes.

Ronde 1
Alle kandidaten doen toelatingsproef op basis van een video-opname met het gevraagde programma en een motivatievideo in het Nederlands of Engels.In het online formulier kan je de links naar je opnames toevoegen. We aanvaarden enkel Vimeo en Youtube links. Eventueel kun je ook filmpjes delen via Google drive. Test zeker vooraf dat alle links goed werken voor externen (zonder wachtwoord).

Ronde 2
Kandidaten die slagen voor ronde 1 worden uitgenodigd voor de live toelatingsproef.

Live toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. Kandidaten worden geacht de volledige dag beschikbaar te zijn. Een gedetailleerde uurregeling zal één week voor de live proef bezorgd worden per mail.
Kandidaten dienen zich 20 minuten voor het aangekondigde uur aan te melden. Er wordt een (live) begeleidingsband voorzien (enkel voor instrument - zang).

Belgische studenten worden uitgenodigd voor live deelname aan de toelatingsproef. Voor buitenlandse studenten voorzien we de mogelijkheid om de toelatingsproef online af te leggen. Dit kun je verduidelijken in het online formulier.  

Ronde 3
Kandidaten voor de bachelor jazz die slagen voor de live toelatingsproef, nemen deel aan de proeven Lees- en gehoortraining. Deze proeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. De proef gehoortraining gaat door in groep. Aansluitend wordt de proef leestraining individueel afgenomen. We stelden een lijstje van hulpmiddelen samen om je voor te bereiden op dit onderdeel van de toelatingsproef.

Hieronder vind je de richtlijnen m.b.t. het repertoire voor de video-opnames, het repertoire voor de live proef en de inhoud van de proeven Lees-en gehoortraining.

 

4. Bevestiging resultaat

De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat. Een kandidaat student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef