Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating postgraduaat Jazz
Muziek

De postgraduaatsopleiding Muziek is enkel toegankelijk mits het voldoen aan de diploma- en taalvoorwaarden en het slagen voor de oriënterende artistieke toelatingsproef.

Data artistieke toelatingsproeven Jazz

De data van sessie 2 worden later meegedeeld, blijf op de hoogte van de start van registratie en de data van sessie 2 door je in te schrijven op 'Artistieke toelatingsproef en infomomenten Muziek Jazz'.

Sessies Toelatingsproeven Datum Uur
Sessie 1 Instrument 21 mei 2019 9u30 - 18u
  Solfège 22 mei 2019 14u - 17u
Sessie 2 Instrument t.b.a. /
  Solfège t.b.a. /

1. Registreer je voor de toelatingsproef
De registraties voor academiejaar 2019-2020 zijn nog niet gestart. Word je graag op de hoogte gehouden van de start van registratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief 'Artistieke toelatingsproef en infomomenten Jazz'.

 

2. Betaal online de administratieve kost
Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

3. Bereid je voor op de artistieke toelatingsproef
 

4. De dag van de toelatingsproef
Alle toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen.
Zonder registratie en bewijs van betaling word je doorverwezen naar een volgende sessie toelatingsproeven.

Indien een buitenlandse kandidaat-student van buiten de EU niet aanwezig kan zijn op de dag van de toelatingsproef, kan toegelaten worden om zich kandidaat te stellen op basis van een video-opname met het gevraagde programma en een motivatievideo in het Nederlands of Engels. Deze moet je digitaal bezorgen aan het studentensecretariaat vóór de datum van de toelatingsproef. Deze zullen beoordeeld worden door de jury van de toelatingsproef.

5. Bevestiging resultaat
De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.
Een kandidaat student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.