Education Legal Page | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating bachelor Strijkinstrumenten
Muziek

STAP 2. Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden dien je als tweede stap te slagen voor de artistieke toelatingsproef.

Data artistieke toelatingsproeven Strijkinstrumenten

Sessies Toelatingsproeven Datum Uur deadline
Sessie 1 Contrabas en altviool 21 april 2021 13:00 15 april 
  Cello 22 april 2021 15:00 15 april 
  Viool 4 mei 2021 10:00 15 april 
  Algemene muziekleer en gehoorvorming 21 april 2021 13:00 15 april 
Sessie 2 Viool  2 september 10:00 15 augustus
  Cello, contrabas en altviool  2 september 10:00 15 augustus
  Suzuki -    
  Algemene muziekleer en gehoorvorming  2 september 10:00 15 augustus

Wil je deelnemen aan de artistieke toelatingsproef Muziek? Volg dan deze procedure:

1. Registreer je online

De registraties voor de toelatingsproeven voor academiejaar '21-'22 zijn afgerond. Registratie voor de toelatingsproeven voor academiejaar '22-'23 is nog niet mogelijk. Blijf je graag op de hoogte van de volgende sessies? Schrijf je dan in op de infomail Muziek

 

2. Betaal online de administratieve kost na registratie
Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

Pas wanneer we je betaling hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen we je een link naar een invulformulier waarin je jouw video links kan delen. Omwille van de zomersluiting ontvangen kandidaten voor sessie 2 die hun registratie en betaling in orde brengen vóór 5 juli hun online formulier uiterlijk 10 juli, de anderen uiterlijk 20 augustus.

3. Bereid je voor op de artistieke toelatingsproef

Aan Belgische studenten vragen we live deelname aan de toelatingsproef. Buitenlandse studenten kunnen er dit jaar ook voor kiezen hun toelatingsproef online af te leggen. Dit kan je verduidelijken in het online formulier. 

Alle kandidaten moet een online motivatievideo maken. Kandidaten die online deelnemen, maken tevens een opname van hun praktische proef. In het online formulier kan je de links naar je opnames toevoegen. We aanvaarden enkel Vimeo en Youtube links (zonder wachtwoord). Test zeker op voorhand dat alle links goed werken voor externen.

Ter voorbereiding vind je hieronder: 

  • richtlijnen m.b.t. het repertoire samen met instructies voor de theoretische proeven,
  • opdrachten voor de andere oriënterende proeven, indien van toepassing.
     

4. De dag van de toelatingsproef
Live toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. Kandidaten worden verwacht beschikbaar te zijn op de dag(en) van de toelatingsproef en zich aan te melden op het aangekondigde uur.

Voor online toelatingsproeven zal de jury gebruik maken van de links in het online formulier voor de beoordeling. 

5. Bevestiging resultaat
De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.

Een kandidaat student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef