Annelies Moons | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Annelies Moons

Annelies Moons

"'Praat wel heel graag', stond er ooit op het rapport van Annelies Moons te lezen. Geen wonder dat ze er haar werk van maakte. Al luistert ze nu liever dan ze zelf praat. 
Annelies Moons stapte de deur van Radio Scorpio binnen tijdens haar studies communicatiewetenschappen en hoewel ze de eerste keren nauwelijks iets gezegd kreeg in die microfoon, wist ze: DIT is het. Vele jaren als vrijwilliger, gecombineerd met een extra jaar aan het RITCS en een korte passage bij Studio Brussel leverde haar een plekje op bij Radio 1. Daar ging het van muziekprogramma's (Closing Time, Monschau, Wonderland) al snel richting het cultuurprogramma Culture Club, waar ze 5 jaar lang de gastvrouw was en het hele land rondreisde om tentoonstellingen te openen en premières te vieren.

Sinds september 2022 is ze één van de presentatoren van 'Voorproevers', het dagelijkse programma en podcast waarin er elke dag één interessante mens te gast is met een goed waargebeurd verhaal. Ze heeft ook samen met Joris Hessels de VRT-boekenpodcast 'Leesba(a)r'.

Daarnaast geeft ze les aan de opleiding Woordkunst in Antwerpen, presenteert ze al eens op een podium en voert ze gesprekken waar ze ook maar te vinden zijn. Ergens tussendoor kreeg ze ook een burn-out, een koffiebar/boekenwinkel, een man en een kind."