Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Annouk Van Moorsel

Annouk Van Moorsel

Annouk Van Moorsel (° 1962) studeerde en behaalde diploma’s aan de Stedelijke Normaalschool van Antwerpen (geaggregeerde lager secundair onderwijs lichamelijke opvoeding, 1983), het Hoger Instituut voor Dans (dans en leraar dans 1986 en 1996) en de Vrije Universiteit Brussel (Licentiaat in de klinische psychologie, 1991).

Ze heeft gewerkt als danser, choreograaf, dansmeester en dansleraar van 1984 tot 2002. Vanaf 1987 werd ze aangesteld als leraar dans in het in het deeltijds kunstonderwijs en in het hoger kunstonderwijs (Hoger Instituut voor Dans). Ze is sinds 2002 coördinator van de lerarenopleiding dans. Aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Hogeschool Antwerpen was ze verantwoordelijk voor het kwaliteitszorgbeleid van het departement tot 2007. Hierna werd ze hoofd van de  lerarenopleidingen dans, drama en muziek. Tot 2017 doceerde ze er tevens ontwikkelingspsychologie en vakdidactiek initiatie dans.

Als psycholoog/therapeut was Van Moorsel werkzaam in haar privé praktijk en de groepspraktijk “de Psychologenassociatie” te Mechelen tot 2007.

Ze is co-auteur van het boek “4 je mee?” Initiatielessen voor 6-jarigen met cross-overs naar de kunstdisciplines drama, dans, muziek en beeld” (Garant, 2013) met co-auteurs Bob Selderslaghs, Sanne Caluwaerts en Indra Wolfaert.

Sinds 2005 is ze nauw betrokken als promotor en copromotor bij verschillende onderzoeksprojecten van het departement Koninklijk Conservatorium en de Universiteit Antwerpen. Sinds januari 2018 is Van Moorsel voorzitter van de onderzoeksgroep CORPoREAL, met een sterke focus op podiumkunsten, lichamelijkheid en kunsteducatie

Ze is lid van het Inrichtingsorgaan van de Artesis Plantijn Hogeschool, de Raad van de School of Arts Koninklijk Conservatorium en de Onderzoeksraad van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie Antwerpen.

Voorzitter: Onderzoeksgroep C O R P o R E A L

Functie: Opleidingshoofd van de Educatieve master Muziek & PodiumkunstenBachelor secundair onderwijs, verkort traject Leraar Dans en Graduaatsopleiding, Leraar Dans - Coördinator van de Educatieve master Muziek & Podiumkunsten, afstudeerrichting DansBachelor secundair onderwijs, verkort traject Leraar Dans en Graduaatsopleiding, Leraar Dans