Annouk Van Moorsel | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Annouk Van Moorsel

Annouk Van Moorsel

Annouk Van Moorsel (°1962) studeerde aan het Hoger Instituut voor Dans en de Vrije Universiteit Brussel (Licentiaat klinische psychologie). Ze werkte als danseres, choreografe en dansdocent en ook als psycholoog/therapeut.

Sinds 2002 is ze coördinator van de lerarenopleiding Dans aan het Koninklijk Conservatorium van de AP Hogeschool. Ze was eerder ook al verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid van het departement. Sinds 2007 is ze hoofd van de educatieve opleidingen Dans, Drama en Muziek en sinds 2019 hoofd van de opleiding Dans.

Annouk is mede-auteur van het boek '4 je mee?' - Initiatielessen voor 6-jarigen met cross-overs naar de kunstdisciplines drama, dans, muziek en beeld.

Sinds 2005 is ze als promotor en co-promotor betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten aan het Koninklijk Conservatorium en de Universiteit Antwerpen en is ze voorzitter van de CORPoREAL-onderzoeksgroep (KCA).
Ze is lid van het Inrichtingsorgaan van de AP Hogeschool, de Raad van de School of Arts Koninklijk Conservatorium en de Onderzoeksraad van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie Antwerpen.
Annouk is ook lid van CoDA, het internationaal research netwerk Cultures of Dance dat werd opgericht in 2019 door professor Timmy De Laet, aan de Universiteit van Antwerpen.

Binnen de onderzoeksgroep CORPoREAL neemt ze de rol van co-voorzitter op samen met Kathleen Coessens.

 

Voorzitter: Onderzoeksgroep CORPoREAL

Functie: Opleidingshoofd van de Educatieve master Muziek & PodiumkunstenBachelor secundair onderwijs, verkort traject Leraar Dans en Graduaatsopleiding,   Leraar Dans - Coördinator van de Educatieve master Muziek & Podiumkunsten, afstudeerrichting DansBachelor secundair onderwijs, verkort traject Leraar Dans en Graduaatsopleiding, Leraar Dans