Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Jeroen Billiet

Jeroen Billiet

Jeroen Billiet studeerde bij docent Luc Bergé aan de conservatoria van Gent en Brussel. In juni 2001 slaagde hij met grote onderscheiding voor het eindexamen hoorn aan dit laatstgenoemde conservatorium, en behaalde eveneens het diploma van Meester in de Muziek en volgde de lerarenopleiding. Hij volgde meestercursussen en privé-lessen bij onder andere Froydis Ree Wekre, Thimothy Jones , Claude Maury, Uli Hübner en Anthony Halstead en deed orkestervaring op bij enkele jeugdorkesten (FJOV, Biyo, Jeune Orchestre Atlantique...) en bij verschillende professionele orkesten (I Fiamminghi, het Symfonieorkest van Vlaanderen, l'Orchestre des Champs Elysées, Opéra de Wallonie, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie....).

Jeroen Billiet speelt natuurhoorn en ook minder bekende, historische hoorntypes. Hij is als hoornist actief bij onder meer Il Fondamento, les Musiciens du Louvre, l'Orchestre des Champs Elysées en Concerto Köln. Hiernaast is hij leraar hoorn en ensemble aan de stedelijke muziekacademies te Oudenaarde en Tielt en het Stedelijk Conservatorium te Brugge, waar hij omvangrijke hoornklassen uitbouwt.

In juni 2008 verwierf hij con brio de titel Laureaat van het Orpheus Instituut voor zijn proefschrift 200 years of Belgian hornschool, a comprehensive study of the horn in Belgium, 1789-1960. Hij geniet internationale faam als autoriteit op het vlak van de geschiedenis en het repertoire van de hoorn.

Opleidingsonderdelen: Onderzoek, Vakdidactiek koper (optie muziekeducatie)

Foto: ©Marianne Rosenstiehl