Klaas Devos | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Klaas Devos

Klaas Devos

Klaas Devos is choreograaf en onderzoeker. Zijn werk verkent de intieme poëzie van wetende en denkende lichamen en de esthetiek van het mis/verstaan. Devos’ praktijk omvat studies naar het moment van dansinterpretatie. De artistieke output verweeft dansimprovisatie, elektronische choreografie, experimentele muziek, digitale kunsten, somatische praktijk en cognitieve wetenschappen.

Devos studeerde af aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier, nu de Bachelor dans van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij verdiepte zijn opleiding in danspraktijk met een Master in de Theater- en Filmwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en studeerde af met een masterthesis over moderne dansepistemologie. Zijn fascinatie voor dans als specifieke denk en onderzoeksmodus is tevens de rode lijn doorheen zijn postgraduaatsonderzoeken aan P.A.R.T.S. en a.pass.

'Het denkend lichaam in Dans' is het onderwerp van zijn doctoraat in de kunsten aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Universiteit Antwerpen. Dit onderzoek naar live-electronics als dans en choreografische tool verbindt technologie met het menselijk zenuwstelsel in dans om nieuwe improvisatietechnieken te ontwikkelen.