Mariella Devos | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Mariella Devos

Mariella Devos

Mariëlla Devos studeerde af in 1994 aan de afdeling Mode/Theaterkostuum van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Ze was laureate van de Inno/Roularta prijs en laureate op de Herren Modewoche in Köln. Ze begon als freelancer in de mode en werkte twee jaar in de schoenenbranche. Na de kleding- en stylingsupervisie van film- en reclameproducties werd ze ook in de theaterwereld actief.
Als chef-atelier, assistent kostuumontwerper en later als ontwerper en vormgever werkte ze voor diverse producties van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en voor verscheidene grote internationale musicalproducties. Daarnaast verleende zij haar medewerking aan opera- en theaterproducties in binnen- en buitenland. 
Mariëlla Devos is lid van de onderzoeksraad maar is, naast promotor, ook zelf actief als onderzoeker. Zo leidde het onderzoeksproject “Archive Alive”, in samenwerking met het MOMU en met behulp van crowdfunding, tot een blijvend raadpleegbaar archief van de mode van de 20ste eeuw.
Tevens doceert ze sinds 2000 het vak 3D vormgeving aan de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen bij de afdeling theaterkostuum, waar ze afdelingscoördinator was van 2007 t/m 2017.  Sinds 2017 is zij ook Opleidingshoofd voor de Toegepaste Kunsten (Mode, Kostuumontwerp, Juwelen en Grafische Vormgeving).