Omán Kaminsky | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Omán Kaminsky

Omán Kaminsky

Oman Kaminsky (Mexico-Stad, 1983) is een van de meest vooraanstaande gitaristen van zijn generatie. Hij gaf meer dan 200 concerten in meer dan 20 landen, waaronder recitals in prestigieuze zalen als de Carnegie Hall (New York), het Concertgebouw (Amsterdam) of het Paleis voor Schone Kunsten (Mexico-Stad).

Hij studeerde af bij Isabelle Villey aan de Escuela Superior de Música in Mexico City en voltooide zijn studies bij Zoran Dukic aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij twee masters behaalde, in Gitaar en in Muziekpedagogie.

Hij won meer dan 30 prijzen in Europa, de VS en Mexico, waaronder de National Youth Award to the arts, uitgereikt door de president van Mexico.

Hij wordt vaak uitgenodigd als solist bij orkesten in Mexico en Europa en heeft meer dan 10 verschillende gitaarconcerten vertolkt.

Zijn liefde voor oude muziek leidde hem naar de barokgitaar en de luit, waarmee hij actief is in de Basso Continuo sectie van de Mexicaanse Nationale Opera Company.

Hij heeft cd's opgenomen voor labels in Mexico, Spanje en Servië.

Als pedagoog heeft hij generaties jonge klassieke gitaristen opgeleid en heeft hij een van de meest succesvolle klassen in Mexico aan de Escuela Superior de Música en aan de Nationale Universiteit, waar hij van 2014 tot 2023 les heeft gegeven.

Vanaf september 2023 is hij docent gitaar aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, in België.