Sabrina Avantario | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Sabrina Avantario

Sabrina Avantario

Sabrina Avantario is een Italiaanse pianiste en zangcoach, gespecialiseerd in opera, expert in artistieke vocologie (met een Master behaald aan de Universiteit van Bologna in 2022 cum laude). Ze is ook opgeleid als zangeres, componist, koordirigent en dirigent, momenteel gevestigd in Antwerpen (België), met ruime ervaring in het Italiaans repertoire. Ze heeft meegewerkt aan tal van internationale operaproducties en liedrecitals (waarbij ze verschillende kamermuziekprijzen heeft gewonnen met haar liedduo).

Haar internationale ervaring omvat het werken in België (gedurende tien jaar bij Opera Ballet Vlaanderen en nu op projecten/producties van de Munt/la Monnaie), Griekenland (Greek National Opera), Zwitserland (Luzern en Bern Opera House), Ierland (Wexford Festival Opera), Duitsland (Staatstheater Kassel), Japan (Otsu en Tokyo Bunkamura Hall), Libanon (Al Bustan Festival, Beiroet), Bahrein en heel wat gezelschappen in Italië (Teatro Comunale van Bologna, Festival dei due mondi van Spoleto, Ferrara Musica, e.a.).

Dirigenten zoals Claudio Abbado, Ottavio Dantone, Vladimir en Dmitri Jurowsky, Umberto Benedetti Michelangeli, Alberto Zedda, Alexander Joel; de componist Giancarlo Menotti; regisseurs zoals Michael Hampe, Luca Ronconi en Graham Vick zijn enkele van de persoonlijkheden met wie ze heeft samengewerkt in de laatste dertig jaar.

Sabrina Avantario werkte van 1995 tot 2015 op het Rossini Opera Festival in Pesaro en meer bepaald als hoofdrepetitor gedurende de laatste tien jaar.

Ze doceert aan de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, geeft Masterclasses aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en werkte mee als gastprofessor aan het Koninklijk Conservatorium van Wallonië in Luik. Ze doceert ook Italiaans repertoire aan de IOA (International Opera Academy) van Gent.