Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Muziek
  • Directie
  • Programma

Programma

De opleiding klassieke muziek directie bestaat uit een academische Master van 2 jaar of 120 studiepunten. Het studieprogramma wordt individueel per student opgesteld en bestaat uit vakken uit de specifieke vakgroep gecombineerd met vakken uit de overkoepelende vakgroepen Algemene Culturele Vorming (AMC), Kamermuziek en Musiceerpraktijk (zie tab Projecten en Masterclasses) en keuzevakken.

De studietrajectbegeleider helpt elke student aan het begin van het academiejaar om een individueel studieprogramma samen te stellen. 

Het opleidingsprogramma van de twee masterjaren kan je hieronder bekijken per traject.
Je kan ook, van zodra de inhoud volledig gekend is, doorklikken op de ects fiches per opleidingsonderdeel met daarin een omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties

In het Vademecum vind je praktische en inhoudelijke informatie over specifieke cursussen.

MODELTRAJECTEN ACADEMIEJAAR 2019-2020

Opgelet! De optie muziekeducatie in de Nederlandstalige domeinmaster wordt in academiejaar 2019-2020 alleen nog aangeboden voor studenten die deze keuzeoptie reeds volgden en niet voor nieuwe studenten. Je kan in de plaats daarvan vanaf 2019-2020 wel kiezen voor de geïntegreerde educatieve master. 

(onder voorbehoud van wijzigingen)