Overbelastingsletstels podiumkunstenaars | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • Overbelastingsletstels podiumkunstenaars

Overbelastingsletstels podiumkunstenaars

De voorbije jaren werd er heel wat onderzoek verricht in de opleidingen Dans en Muziek van het Koninklijk Conservatorium naar het voorkomen van ‘repetitive strain injuries’. De uitgebreide expertise die opgebouwd is tijdens deze jaren, heeft ertoe geleid om een samenwerking op te richten tussen de Artesis departementen Gezondheidszorg en het Koninklijk Conservatorium, waarbij zowel onderzoek als maatschappelijke dienstverlening aan bod komen. Drie manuscripten werden gepubliceerd in tijdschriften met impactfactor en één studie is reeds uitgeschreven.

Door de lange follow-up periode tijdens het project, was er geen mogelijkheid om de data uit te schrijven. Daarom wil Nathalie Roussel vier peer-reviewed publicaties realiseren met impactfactor. Daarnaast beoogt ze de communicatie over de beschreven onderzoeksprojecten uit te werken door in nationale en internationale Nederlandstalige tijdschriften te publiceren en door de resultaten voor te brengen op congressen.

Drie abstracts over deze studies werden reeds gepresenteerd op congressen, enerzijds het tweejaarlijks symposium over lage rugklachten georganiseerd door de Belgian Back Society in December 2010 (Brussel) en anderzijds op het wereldcongres Kinesitherapie in juni 2011 (Amsterdam). De abstracts van deze presentaties zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. De uitgebreide interesse van zowel clinici als onderzoekers voor deze materie bewijst dat publicatie van de verzamelde data essentieel is.

ONDERZOEKER(S)