Tomorrow's music in practice today | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Publicatie
  • Tomorrows-music-practice-today

Tomorrow's music in practice today

Tomorrow’s music in practice today: a practical guide towards deciphering contemporary music

Een partituur met een simpele notenbalk kom je niet vaak tegen in hedendaagse muziek. Steeds vaker wordt er in moderne bladmuziek gebruikgemaakt van grafische partituren, met zelfbedachte tekens of grafieken. Die nieuwe en complexe muzieknotatie kan in eerste instantie overweldigend zijn voor muzikanten. Tomorrow’s music in practice today bundelt praktische tips en tricks zodat studenten Muziek snel nieuwe vaardigheden ontwikkelen en groeien als zelfstandige hedendaagse kunstenaar.
Dit handboek zorgt ervoor dat muzikanten onafhankelijk en autonoom hedendaagse muziek leren ontcijferen en uitvoeren. Van belangrijke ritmische uitdagingen, de integratie van een kleurcode, een uitgebreide uitleg over extended techniques, een overlevingsgids voor elektronica, hulp met Contemporary Informed Performance Practice tot tips over hoe je het best nieuwe muziek oefent.

Met Tomorrow’s music in practice today schreef fluitiste, onderzoekster en voorzitster van onderzoeksgroep CREATIE Ine Vanoeveren het ultieme handboek voor het ontcijferen van hedendaagse partituren. Ideaal dus voor studenten die met hedendaagse muziek aan de slag willen gaan.

In dit Engelstalige boek:

• Methodes voor het ontcijferen van polyritmiek, irrationele en complexe maatsoorten, het berekenen van tempoveranderingen en tips voor het voorbereiden van partituren.
 
• De kleurencodemethode ontwikkeld door Ine Vanoeveren, die het voorbereiden van hedendaagse bladmuziek een stuk eenvoudiger en effectiever maakt.
 
• Van microtonaliteit, over Just Intonation, tot uitgebreide technieken en grafische scores: extended notations worden breed behandeld in dit handboek.
 
• Wat zijn de elementaire elektronische vaardigheden en uitrusting die een artiest zou moeten hebben? Hoe maak je een clicktrack voor de meest gecompliceerde stukken?
 
• Een hoofdstuk gewijd aan de esthetiek van het uitvoeren van hedendaagse muziek. Het belang van background checks, invloeden van beeldende kunst en specifieke samenwerkingen vormen de basis van CIPP, Contemporary Informed Performance Practice.
 
• Ooit gehoord van 'knitters' of 'sculptors'? Ontdek welk oefenproces het meest geschikt is voor jouw persoonlijkheid


 
Het handboek is uit te lenen bij onze bibliotheek, en te koop via de leeszaal van het Conservatorium aan een voordelig tarief:
€ 30 normale prijs
€ 20 voor studenten

Via de website van uitgeverij ASP editions kan het boek besteld worden:
€ 32,95 incl. verzendkosten
€ 21,95 voor het e-book

Vanaf half februari zal het boek ook via Amazon te verkrijgen zijn.

 

Onderzoeker(s)