Residenties en beurzen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Residenties en beurzen

Residenties en beurzen

Residentieopportuniteit voor opkomende Europese artiesten

Het Instituut van de Europese Investeringsbank (EIB) is verheugd de nieuwe editie van zijn Artists Development Program (ADP) aan te kondigen, in samenwerking met Cité internationale des arts (Parijs) en neimënster (erfgoedlocatie voor cultuur van de abdij van Neuumünster) (Luxemburg), waarvoor het is op zoek naar ÉÉN beeldend kunstenaar (geboren na 1 januari 1989) uit een EU-lidstaat om te werken aan het thema ‘The Future of Water’.

>> Meer info HIER!


Open call voor het medienfrische artists-in-residence programma

Het Tiroler Bschlabertal (Bschlabervallei), gelegen op 1400 meter hoogte, is een van de meest afgelegen plaatsen in Oostenrijk. Tegenwoordig wonen er minder dan 100 mensen. Een vergrijzende bevolking en migratie naar de steden vormen uitdagingen voor de regio. Nu vindt voor de derde keer de medienfrische plaats in de vallei. Gedurende 30 dagen worden kunstenaars van over de hele wereld uitgenodigd om in Bschlabs te verblijven en te werken. De medienfrische is een hedendaags kunst- en mediafestival waarin actuele ontwikkelingen in de kunstwereld centraal staan. De schilderachtige omstandigheden, samen met totaal verschillende manieren om het dagelijks leven in de vallei te organiseren, vereisen nieuwe benaderingen en ideeën, evenals het ter discussie stellen van conventionele methoden.

Wat we aanbieden:

De residentie in deze afgelegen hoge vallei moedigt deelnemers aan om te ontspannen, te heroverwegen en te experimenteren. Het Bschlabertal doet dienst als laboratorium en werkplaats. Voor de duur van de residentie zal worden gezorgd voor accommodatie en kost en inwoning, evenals werkruimtes, tentoonstellingslocaties en talrijke open ruimtes gewijd aan de projecten. Daarnaast zal er gedurende de vier weken van de medienfrische een gevarieerd programma plaatsvinden met concerten, lezingen, filmvertoningen, lezingen, land art-projecten en nog veel meer.

>> Meer info HIER!

>> Applicatieformulier HIER!


Kunstenpunt.be

Op zoek naar een werkplaats of een residentie? Op DEZE PAGINA kan je alle residenties en werkplaatsen terugvinden in Vlaanderen en Brussel.