Spelen & Maken | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Drama
  • Spelen & Maken

Spelen & Maken

Spelen & Maken 

In het eerste bachelorjaar volg je de meeste lessen samen met de studenten van de andere trajecten. Je kan dan proeven van alle disciplines en desgewenst na het eerste jaar, op basis van jouw voorkeur én het advies van je docenten, nog wisselen van traject. In het tweede en het derde jaar wordt er naast de breder vormende vakken ook meer plaats gemaakt voor trajectspecifieke vakken.

Specifiek voor dit traject

Je speelt klassiek, modern en hedendaags toneelrepertoire, eigen bewerkingen, collages, eigen tekst. Je zoekt samen met de speldocent en je medestudenten naar nieuwe vormen voor oude teksten. 

Je werkt samen in dialoog. Zowel de gemeenschappelijke grond als het meningsverschil, het anders-zijn vormen de basis voor spelen en creëren.  

Je ontmoet kunstenaars uit het teksttheater in lange praktijkblokken, in korte praktijkblokken kunstenaars uit aangrenzende podiumdisciplines. 

Zowel de theorie- als de praktijklessen bieden een intersectioneel perspectief, doorbreken de westerse canon. 

Als toneelspeler leer je verantwoordelijkheid dragen voor het getoonde. Je neemt deel aan debatten over hedendaagse artistieke en maatschappelijke vraagstukken.  

Je leert je met je werk te verhouden tot het (podium)kunstenlandschap, tot de wereld. 

 

📷 © Wannes Cré