Wedstrijden | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

Wedstrijden

Wil je je kans wagen om als kunstenaar je stempel te drukken op de globale kunstenscène? Dan zijn wedstrijden de ideale springplank. Hieronder worden regelmatig oproepen geplaatst om deel te nemen aan zulke competities. Wees er snel bij en waag je kans!

OPEN CALL

Voor de achtste keer organiseert Cultuurcentrum Brugge de tweejaarlijkse wedstrijd/tentoonstelling Input/Output. De wedstrijd voor actuele beeldende kunst Input/Output 2023 richt zich op jonge kunstenaar tussen 17 tot 34 jaar.

De winnaar ontvangt 5.000 euro en participeert aan de tentoonstelling in Exporuimte Poortersloge die onderdeel is van Triënnale Brugge 2024. Er is ook een aanmoedigingsprijs van 1.500 euro.

HIER vinden jullie het wedstrijdreglement/deelnemingsformulier.

Veel succes!


Wil je de wereld laten zien wat je in huis hebt en je werk zichtbaar maken? Doe er dan wat voor! Het aanmeldingsproces voor het komende jaar van de internationale competitie Best in Design, die plaatsvindt onder auspiciën van Zlin Design Week, is nu geopend. Dus vul het sollicitatieformulier in en zet deze eerste stap om je carrière een vliegende start te geven.

Best in Design is een wedstrijd die jonge ontwerpers zoals jij de kans geeft om je talent te laten zien, feedback te krijgen, andere ontwerpers uit verschillende delen van de wereld te ontmoeten, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en, last but not least, financiële steun voor je werk te krijgen.

Over hoeveel geld hebben we het?! De financiële beloning in elke categorie varieert van 200 € tot 500 €. De allerbesten in alle categorieën nemen echter niet minder dan € 1.000 mee naar huis, bovenop de € 500 voor de 1e plaats in hun categorie.

Er zijn vier categorieën:

  • Modeontwerp - kledingontwerp, textielontwerp, schoenen- en fourniturenontwerp, sieradenontwerp en meer.
  • Communicatieontwerp - grafisch ontwerp en illustratie, nieuwe media, visuele communicatie en intermedia, webanimatie en meer
  • Product- en industrieel ontwerp - productontwerp, interieur- en meubelontwerp, ontwerp van gereedschappen en apparatuur, en meer
  • Serviceontwerp - complex ontwerp van processen, technologieën en interacties die de levering van services stimuleren, en meer.

Je krijgt ook feedback en ondersteuning van vertegenwoordigers van de media! Dus wil jij de Best in Design zijn?

De voorwaarden van de wedstrijd zijn eenvoudig:

  • De leeftijdsgrens voor deelnemers is 30 jaar,
  • het werk dat je hebt gekozen om mee te doen mag niet ouder zijn dan twee jaar,
  • er is geen limiet aan het aantal inzendingen dat u kunt indienen,
  • zowel individuen als kunstenaarscollectieven kunnen meedoen,
  • toegang is GRATIS.

Als u wilt profiteren van al die uren die je aan je projecten besteedt, klik dan hier om de aanvraag in te vullen. Het kost je niets en je kunt er alleen maar bij winnen. De deadline voor inzendingen is 28 februari 2023. Vind hier alle informatie over het wedstrijdreglement.

Al het laatste nieuws en updates vind je dan op onze website, Instagram of Facebook.

We kijken uit naar je sollicitatie en zien je graag verschijnen in mei in Zlín!


KOSTUUMONTWERP & MODE

De European Space Agency (ESA) roept alle innovatieve en creatieve geesten met gevoel voor design op om ons te helpen met het visualiseren van hoe het toekomstige Europese ruimtepak eruit zou moeten zien.

Via ons Open Space Innovation Platform (OSIP) hebben we de Space Suit Design Competition gelanceerd: hoe kunnen we visueel een ruimtepak ontwerpen zodat het direct herkenbaar is als een Europees pak voor onze ESA-astronauten?

Deze wedstrijd legt de nadruk op het uitzicht van een ruimtepak in plaats van op de technische elementen, waardoor het toegankelijk is voor iedereen die enthousiast is over de ruimte. Het doel is om het Europese gevoel in het ontwerp vast te leggen, met het potentieel om het idee van de winnaars te gebruiken voor tentoonstellingen of promotiefilms. Na een eerste selectieronde worden de winnende deelnemers uitgenodigd in een ESA-centrum.

Meer details over de wedstrijd vind je hier. Veel succes!

*Verlenging deadline tot 28 februari 2023*